PREVOZIO 12 KILOGRAMA KANABISA I BACIO U ŠUMU: Optužen Albanac iz Preševa

S. J. M.

26. 08. 2024. u 15:30

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ilira S. iz Preševa (38) zbog sumnje da je na području Mladenovca 28. maja 2024. godine neovlašćeno radi dalje prodaje prenosio više od 12 kilograma opojne droge kanabis.

ПРЕВОЗИО 12 КИЛОГРАМА КАНАБИСА И БАЦИО У ШУМУ: Оптужен Албанац из Прешева

PU Kraljevo

Tužilaštvo je predložilo sudu da Iliru S. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Takođe, sudu je predloženo da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta i to 12.012,72 grama kanabisa i putničko vozilo marke “škoda oktavija”, kao i da mu oduzme imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnog dela i to novac u iznosu od 1.600 evra i 300 švajcarskih franaka.

Postoje osnovi sumnje da je Ilir S. 28. maja prenosio kanabis u 12 pvc paketa obmotanih samolepljivom folijom koji su se nalazili u plastičnoj torbi, upakovanoj u crni džak.

Njegovo vozilo su oko 11 časova saobraćajni policajci uočili kada se sa makadamskog puta velikom brzinom uključilo na glavni put koji vodi u smeru iz pravca Mladenovca ka naplatnoj rampi Mali Požarevac, gde je vozilo sustignuto i zaustavljeno uz upotrebu svetlosne i zvučne signalizacije. Nakon toga su policajci Interventne jedinice 92 pregledali vozilo i osetili jak miris opojne droge kanabis.

Policijski službenici PS Zvezdara su potom izvršili pretragu terena oko makadamskog puta u dužini od oko nekoliko stotina metara, gde su pronašli priznanice JP “Putevi Srbija” sa naplatnih rampi, koje je prethodno okrivljeni prošao.

Ilir S. je nakon toga policijskim službenicima ukazao da je opojnu drogu koja se nalazila u gepeku vozila odbacio na oko kilometar od mesta gde je zaustavljen, u delu šume koja se nalazi uz makadamski put i odveo ih do tog mesta. Policajci su pronašli drogu, kao i novac u iznosu od 1.600 evra i 300 švajcarskih franaka u vozilu okrivljenog i sve oduzeli uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?