DETALJI OPTUŽNICE PROTIV BOŠKA BEADERA: Pozdravi sa Bežanije i 11.000 evra

S. J. M.

22. 07. 2024. u 15:32

BOŠKO Beader (22) , protiv kojeg je Više tužilaštvo u Beogradu u petak podiglo optužnicu za teško ubistvo Jovana M. na svirep i podmukao način 1. februara ove godine u Borči, sumnjiči se da je pre toga od žrtve tražio 11.000 evra.

ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ БОШКА БЕАДЕРА: Поздрави са Бежаније и 11.000 евра

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Kako se navodi u ovom aktu, postoji opravdana sumnja da su pre ubistva Boško Beader i njegov maloletni prijatelj, protiv kojeg je postupak razdvojen, u više navrata odlazili na adresu oštećenog Jovana, govoreći njegovoj majci da im duguje 11.000 evra koje je "uzeo na kamatu", da mu prenese da ga "pozdravljaju sa Bežanije", kao i da novac potiče od prodaje narkotika, da Jovan mora da vrati dug, jer je iznad njih neko kome su oni odgovorni.

Nakon toga je, kako se sumnja, 1. februara 2024. godine Jovan pozvao prijatelja Boru J. da zajedno odu na žurku kod njegove bivše devojke, što je on prihvatio, pa su se automobilom kojim je upravljao Jovan odvezli u Borču i parkirali vozilo u Ulici Sjeverina Bjelića.

Kada su izašli noseći u rukama kese sa kupljenim pićima, Boro J. je sa leđa zadobio udarac u glavu i nožem ubod u predelu levog ručnog zgloba, nakon čega je počeo da beži preko travnate površine, dok je Jovan dozivao: "Upomoć, policija!".

Beader i maloletnik sa njim su tada Jovanu zadali veliki broj ubodih rana noževima u predelu vrata i trupa, i to kada oštećeni nije očekivao napad, kada je izašao iz vozila noseći kese sa pićima u rukama, nespreman da se brani. Jovan je preminuo na licu mesta, dok su Beader i maloletnik pobegli, a noževe odbacili u obližnji kanalizacioni šaht, gde su ih naknadno pronašli policijski službenici.

Tužilaštvo je uz optužnicu predložilo Višem sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)