MALOLETNICI KRALI U DRUŠTVU SA DEČAKOM: Novosadska policija rasvetlila 24 teške krađe

Lj.P.

10. 07. 2024. u 14:55

Policija u Novom Sadu rasvetlila je 24 teške krađe i pokušaja ovih krivičnih dela, počinjenih u prethodnom periodu, za koja je osumnjičen šesnaestogodišnjak iz ovog grada.

МАЛОЛЕТНИЦИ КРАЛИ У ДРУШТВУ СА ДЕЧАКОМ: Новосадска полиција расветлила 24 тешке крађе

Z. grumić

Sumnja se da je on provaljivao u objekte različite namene, prodavnice, apoteke, banku, poštu, menjačnicu,  frizerske i kozmetičke salone, pretežno na području Starog grada, ali i Klise i Novog naselja i krao iz njih novac, mobilne telefone i razne druge predmete.

Sumnja se da je desetak ovih krivičnih dela učinio zajedno sa jedanaestogodišnjim dečakom, a jedno sa, takođe, šesnaestogodišnjim Novosađaninom. Protiv dvojice maloletnika biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedanaestogodišnjak za koga se sumnja da je učestovao u ovim krivičnim delima je  jedan od dvojice braće koji su aprila prošle godine u Tovariševu pretukli meštanina Todora Šunjku (75) koji je nekoliko meseci kasnije preminuo od posledica povreda, a u Novom sadu su počinili više od 50 raznih krivičnih dela.  Braća su bila smeštena u Centar za socijalni rad u Novom sadu, ali su odatle bežali i činili krivična dela. Stariji, trinaestogodišnjak je nedavno pobegao iz Zavoda za decu i mlade u Beogradu, i ne zna se gde je, a policija za njim traga.

Mlađi brat je razdvojen od starijeg i on je smešten u Zavod u Knjaževcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)