DA NE UTIČE NA SVEDOKEOŠTEĆENE I NE PONOVI KRIVIČNO DELO: Određen pritvor Beograđaninu osumnjičenom za navođenje deteta na prisustvovanje polni

Lj.P.

05. 07. 2024. u 16:06

BEOGRAĐANINU I.M. (41) osumnjičenom za dva krivična dela navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu danas je odredio pritvor do 30 dana.

ДА НЕ УТИЧЕ НА СВЕДОКЕОШТЕЋЕНЕ И НЕ ПОНОВИ КРИВИЧНО ДЕЛО: Одређен притвор Београђанину осумњиченом за навођење детета на присуствовање полни

FOTO:Lj.P.

Sud je u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, povodom predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora, saslušao osumnjičenog, i doneo odluku o navedenom predlogu Javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Osumnjičenom je, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, pritvor određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke oštećene, i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv.

- Pritvor osumnjičenom prema ovom rešenju može trajati do 2. avgusta , a sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – predočila je Radovanovićeva.

Četrdesetjednogodišnjem Beograđaninu je po nalogu Oasnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je od kraja juna na kupalištu Štrand i na SPENSU počinio krivična dela za koja se sumnjiči na štetu dva deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi