SASLUŠAN ČOVEK SA SAMOSTERLOM U KNEZA MILOŠA: Noževima i topovskim udarom sa šrafovima hteo da napadne policiju

S. J. M.

03. 07. 2024. u 16:56

ŽELjKO B. (58), koji je u ponedeljak ušao u dvorište zgrade MUP-a u Kneza Miloša, osumnjičen je da je nabavio i osposobio sredstva da izvrši teško ubistvo policijskog službenika, negirao je izvršenje tog krivičnog dela na današnjem saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu.

САСЛУШАН ЧОВЕК СА САМОСТЕРЛОМ У КНЕЗА МИЛОША: Ножевима и топовским ударом са шрафовима хтео да нападне полицију

Foto: Novosti

Predloženo je da mu sud odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. On se tereti za pripremu teškog ubistva i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se sumnja Željko B. je 1. jula oko 14:40 časova došao do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici Kneza Miloša i tada je neovlašćeno nosio sredstvo na bazi eksplozivnih materija, koje može izazvati povrede lica koja se nalaze u blizini. U pitanju je improvizovana naprava u vidu petarde, takozvani "topovski udar" sa više šrafova postavljenih u staklenu teglicu, pri čemu je fitilj za petardu izvučen iz teglice kroz rupu na poklopcu. Takođe je sa sobom nosio ostala sredstva namenjena izvršenju krivičnog dela - samostrel sa sedam strelica, dva noža, šilo i nunčake.

Tom prilikom je preko lica imao vezanu maramu, a na rukama taktičke zaštitne rukavice sa posebnim ojačanjima, kao i dva ranca na leđima i jednu torbu u rukama.

Pošto je došao do zgrade MUP bez odobrenja je prošao kroz zaustavnu rampu i krenuo ka objektu, gde je uočen od strane policijskih službenika, koji su mu izdali naredbu da se zaustavi, ali on po njoj nije postupio, već se ubrzanim korakom udaljio ka Durmitorskoj ulici gde su ga policajci sustigli, legitimisali i lišili slobode.

U toku istrage biće obavljeno dopunsko balističko veštačenje, psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, ispitivanje policijskih službenika i biće preduzete druge dokazne radnje neophodne za donošenje odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!