SMRT PORODILJE IZ PREŠEVA I DALJE U FAZI PREDISTRAŽNIH RADNJI: Čeka se obdukcioni nalaz, a zatim i veštačenje

J. S.

03. 07. 2024. u 12:24

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Vranju još uvek nije dostavljen izveštaj sa obdukcije porodilje M. A. iz Preševa koja je u vranjskom porodilištu preminula nakon porođaja, sredinom aprila, tako da je ovaj slučaj još uvek u fazi predistražnih radnji.

СМРТ ПОРОДИЉЕ ИЗ ПРЕШЕВА И ДАЉЕ У ФАЗИ ПРЕДИСТРАЖНИХ РАДЊИ: Чека се обдукциони налаз, а затим и вештачење

Foto: J.S.

- Zavod za sudsku medicinu iz Niša nam nije još uvek dostavio obdukcioni nalaz, uprkos urgencijama koje su upućene od strane Tužilaštva - kaže Miodrag Stojanović, portparol osnovnog tužilaštva u Vranju.

Prema njegovim rečima, iako se izveštaj očekuje, on sam po sebi nije dovoljan za podizanje optužnice, već će biti potrebno veštačenje, radi utvrđivanja da li je bilo propusta u pružanju medicinske pomoći i eventualnog utvrđivanja postojanja dela nesavesno pružanje lekarske pomoći.

- Policija je prikupila obaveštenja od lekara i medicinskog osoblja koji su učestvovali u lečenju – kaže Stojanović.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo povodom smrti M. A. iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja 17. aprila u Zdravstvenom centru u Vranju, Više javno tužilaštvo saopštilo da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela "nesavesno pružanje lekarske pomoći", zbog čega je predmet prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

Javna  tužiteljka u Vranju Danijela Trajković u saopštenju je navela da je uzrok smrti porodilje "ruptura materice sa posledičnim krvarenjem".

Tada je navedeno i da su policijski službenici prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A., koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju smenilo je dr Dragana Veličkovića, koji je vodio porođaj, sa položaja načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!