SASLUŠANA DOKTORKA I ČUVARI IZ KPZ PADINSKA SKELA: Evo šta su izjavili na saslušanju zbog jezive smrti penzionera, tužilaštvo traži pritvor

N.B.

28. 06. 2024. u 16:46

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi u vezi sa smrću Stanimira Brajkovića (74), 4. februara ove godine.

САСЛУШАНА ДОКТОРКА И ЧУВАРИ ИЗ КПЗ ПАДИНСКА СКЕЛА: Ево шта су изјавили на саслушању због језиве смрти пензионера, тужилаштво тражи притвор

Foto: Fejsbuk

Lekarka Vesna S. (55), vođa smene, Slađan K. (37), inače, zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira, Dušan K. (29), Stefan P. (28) i Zoran K. (53), negirali su izvršenje krivičnog dela za koje se terete i izneli su svoje odbrane.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor, a Vesni S. kućni pritvor, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

- Sumnja se da su navedeno krivično delo izvršili od 24. januara do 4. februara - navodi se u saopštenju Tužilaštva. - Oni su u svojstvu službenih lica, kršnjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara, kada je preminuo Brajković, koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu. Takođe, očigledno nesavesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio Brajković, u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO