HAPŠENJE ZBOG KORUPCIJE: Zloupotrebe u Domu kulture u Pirotu?

Z.U.

26. 06. 2024. u 14:10

Pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu - Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili su četiri osobe koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa javnim nabavkama za Dom kulture u Pirotu.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Злоупотребе у Дому културе у Пироту?

Foto: V. Ć.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je B. P. (48) zaposleni u Domu kulture Pirot, dok će zbog istog dela krivična prijava biti podneta protiv  muškarca (55), takođe zaposlenog u navedenoj ustanovi.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom policija je uhapsila M. P. (38) odgovorno lice privrednog društva „Eurostil 010“ iz Pirota, M. S. (49) odgovorno lice DOO „Galerija podova“, dok se M. I. (54) zaposleni u privrednom društvu „Eurostil 010“ tereti za navedeno delo u pomaganju.

Kako se sumnja, B. P. je tokom novembra i decembra prošle godine protivno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o zaštiti konkurencije sa osumnjičenima M. P., M. S. i M. I. dogovarao nabavku sa preduzetničkom radnjom „Eurostil 010“ za ugradnju trakastih zavesa i nabavku i ugradnju laminata firmi „Galerija podova“ DOO i time protivzakonito uticao na donošenje odluke od strane naručioca nabavke Doma kulture Pirot da se sa navedenim ponuđačima zaključi ugovor u ukupnoj vrednosti od 434.066 dinara.

Pedesetpetogodišnji muškarac sumnjiči se da je tokom decembra prošle godine potpisao izveštaj preduzetničkoj radnji „Eurostil 010“ Pirot u kome je navedeno da je izvršena demontaža starih i isporuka i montaža novih trakastih zavesa, kao i izveštaj DOO „Galerija podova“ u kome je navedeno da je izvršena demontaža i ugradnja laminatnog poda u prostorijama Doma kulture Pirot, iako je znao da navedene usluge nisu izvršene i da zavese nisu isporučene. Potom je, kako se sumnja, izvršio i plaćanje po ispostavljenim fakturama i izveštaju firmama „Eurostil 010“ i DOO „Galerija Podova“ Bačka Palanka u iznosu od 434.066 dinara, oštetivši na taj način Dom kulture Pirot za isti iznos.

B. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. I. i M. S., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!