DVOJAC UTAJIO POREZ: Podignuta optužnica protiv muškaraca , preti im zatvor i novčana kazna

J.D.Lj.

29. 05. 2024. u 15:35

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv Z.R. (71) i B.G. (37) zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja.

ДВОЈАЦ УТАЈИО ПОРЕЗ: Подигнута оптужница против мушкараца , прети им затвор и новчана казна

Građani i privreda se previše zadužuju, Foto N. Fifić

Z.R. je kao osnivač i faktički rukovodilac poslovanja jednog pravnog društva izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana na prihode od kapitala u iznosu od 7.872.829,31 RSD i to tokom 2019. godine.

U tome mu je, navodi tužilaštvo, sa umišljajem pomogla B.G. kao odgovorno lice privrednog društva tako što je bez ikakvog pravnog osnova izvršila prenos novčanog iznosa od 44.612.699 dinara sa poslovnog na lični devizni račun prvookrivljenog.

Istim optužnim predlogom okrivljenom Z.R. stavljeno je na teret i da je tokom 2020. izvršio krivično delo poreske utaja na taj način što je izbegao plaćanje poreza na godišnji dohodak građana u iznosu od 6.228.141,78 dinara.

Tužilaštvo je predložilo da Treći osnovni sud nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza okrivljene oglasi i krivima te da Z.R. osudi na jedinstvenu kaznu zatvoru u trajanju od tri godine kao i na novčanu kaznu u iznosu od 600.000 dinara, a da B.G osudi na kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)