SAMO ZA PRIPADNIKE ORUŽANIH SNAGA: Zavirite na Međunarodni kurs napredne prve pomoći (FOTO)

Novosti onlajn

28. 09. 2023. u 17:50

U CENTRU za obuku logistike u Nišu u toku je međunarodni kurs napredne prve pomoći za pripadnike stranih oružanih snaga.

САМО ЗА ПРИПАДНИКЕ ОРУЖАНИХ СНАГА: Завирите на Meђународни курс напредне прве помоћи (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Kurs pohađaju lekari, bolničari i medicinski tehničari iz Azerbejdžana, Alžira, Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Crne Gore koji se na svojim stalnim dužnostima primarno ne bave urgentnim medicinskim zbrinjavanjem. 

Tokom višenedeljne obuke u specijalizovanim kabinetima i na terenu, polaznici se teoretski i praktično osposobljavaju za zbrinjavanje povređenih na mestu nesreće u mirnodopskim i ratnim uslovima, kao i u slučaju elementarnih nepogoda.

Obuku realizuju instruktori iz Čete za obuku sanitetske službe iz sastava Centra, u saradnji sa  lekarima-specijalistima iz Vojne bolnice Niš. Programom su obuhvaćeni sadržaji iz oblasti primarne medicinske zaštite od početne procene, preko trijaže, izvlačenja povređenog u bezbednu zonu, pregleda pacijenta po kontrolnoj listi i ukazivanja prve pomoći, do evakuacije kopnenim i vazdušnim putem.

Realizacija ovog kursa kao i drugih oblika usavršavanja za pripadnike logističkih službi stranih oružanih snaga u Centru za obuku logistike predstavlja potvrdu kvaliteta instruktorskog kadra i obuke u jedinicama Vojske Srbije i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo