UZ PESMU I OSMEHE DOČEKALI PATRIJARHA PORFIRIJA: Poglavar Srpske pravoslavne crkve stigao u Zvornik (FOTO)

V. MITRIĆ

20. 09. 2023. u 18:47

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u popodnevnim časovima u Zvornik.

УЗ ПЕСМУ И ОСМЕХЕ ДОЧЕКАЛИ ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Поглавар Српске православне цркве стигао у Зворник (ФОТО)

Foto: SPC

Pred Starim hramom Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, koji proslavlja dva veka svog postojanja, okupilo se nekoliko hiljada vernih da zajedno sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem i sveštenstvom, da dočekaju poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Zvuk crkvenih zvona, koja je drevnom sedištu mitropolita zvorničkih svojevremeno darivao kralj Aleksandar Karađorđević, pozdravio je patrijarha, pred koga je izašao ceo Zvornik, i staro i mlado okićeno osmesima, zastavama i cvećem.

Stotine mališana odevenih u narodne nošnje i učenika zvorničkih osnovnih i srednjih škola, duž gradskih ulica i u samoj crkvenoj porti, sa pesmom su dočekale prvojerarha SPC bacajući pred najdražeg gosta cveće i ružine latice.

Kako će ostati zabeleženo u letopisu Starog hrama, doksologiju u čast Patrijarha Porfirija služilo je sveštenstvo arhijerejskog namesništva zvorničkog uz molitveno učešće episkopa Fotija i patrijarhove pratnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo