SINIŠA MALI NA RTS: Ovo je najvažnija vest u istoriji za našu ekonomiju

Novosti online

05. 10. 2024. u 08:05 >> 08:07

MINISTAR finansija Siniša Mali poručio je mladima u jutarnjem programu RTS da je dobijanje investicionog rejtinga najbolji signal da ostanu u Srbiji.

СИНИША МАЛИ НА РТС: Oво је најважнија вест у историји за нашу економију

Foto: Printscreen

Podsećamo, juče je agencija "Standard end Purs" dodelila Srbiji investicioni kreditni rejting

- Ovo je najvažnija vest u istoriji za našu ekonomiju, za naše javne finansije. Prvi put u istoriji Srbija je dobila investicioni rejting - rekao je Mali.

Istakao je, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije, da je ovo prekretnica u ubrzanom rastu i razvoju naše ekonomije.

- Ovo je kao da iz "beton lige" uđete u prvu ligu - rekao je on. 

Kaže da smo u vreme globalnih izazova "potvrdili da smo zaslužili da budemo u grupi razvijenih zemalja". Podsetio je i na teške mere fiskalne konsolidacije zbog neodgovorne ekonomske politike prošle vlasti.

- Od 2020. godine do danas imamo rast plata i penzija - rekao je on i podsetio na povećanje minimalca.

Reč je o najobjektivnijem signalu svim investitorima koji žele da dođu u Srbiju.

. Analiza izveštaja potvrđuje snažne stope rasta koje imamo, u prvoj polovni godine druga smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Rast domaće traženje i porast plata i penzija, zatim porast izvoza, 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija prošle godine - dolaze investicije, otvaraju se fabrike, što dopisnosi rastu i treća stvar važna u izveštaju je osvrt na Ekspo, gradimo brze pruge, saobraćajnice, nacionalni stadion, metro ... Oni kažu dođite u Srbiju, promenila se, ušli smo u prvu u ligu, hoćemo da budemo još bolji, ovo jesamo  početak, iz grupe zemlja u razvoju ušli smo u grupu razvijenih zemalja. Borimo se sa najboljima - podvukao je Mali. 

,Mali je zaključio da se otvara potpuno jedno novo poglavlje daljeg ubrzanog rasta i razvoja naše ekonomije, što predstavlja jednu prekretnicu u našoj ekonomskoj istoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu