MOMIROVIĆ: Kragujevac je bio i ostao jedan od privrednih motora Srbije

Novosti online

04. 10. 2024. u 13:04

KRAGUJEVAC je bio i ostao jedan od ključnih industrijskih i privrednih centara Republike Srbije.

МОМИРОВИЋ: Крагујевац је био и остао један од привредних мотора Србије

Foto: Ministarstvo trgovine

Izuzetno mi je drago da se upravo u Kragujevcu organizuje jedan ovako značajan sajam koji nije samo prilika za razmenu iskustava i predstavljanje investicionih potencijala, već i mesto koje će doprineti bržem umrežavanju partnera i unapređenju kapaciteta za privlačenje investitora, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović koji je danas otvorio Investicioni sajam See Invest EXPO 2024 u Kragujevcu.

- Grad Kragujevac ima preko 9.000 aktivnih preduzetnika koji doprinose rastu BDP-a. Na jednoj strani sedište nove industrije poput Simensa ili Stelantisa, a na drugoj centar digitalne budućnosti naše zemlje, zajedno sa Državnim data centrom, omogućavaju ubrzan tehnološki razvoj i jačanje konkurentnosti Srbije - rekao je Momirović. 

Ministar Momirović je dodao da je Srbija otvorena za nove investicije i nikada nije bila u fazi bržeg ekonomskog rasta, što potvrđuje stabilan priliv stranih direktnih investicija, snažan rast industrijske proizvodnje i tehnološkog sektora, kao i stalna poboljšanja u poslovnom okruženju.

- Naša zemlja postaje lider u regionu, privlačeći sve više globalnih kompanija koje prepoznaju Srbiju kao sigurno i pouzdano mesto za ulaganja - zaključio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ SAZNAO KAD IGRA! Poznato kad Nole kreće u pohod na Šangaj