Saša Marković imenovan za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Promo

01. 10. 2024. u 13:17

SAŠA Marković imenovan je za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Саша Марковић именован за новог генералног директора компаније Coca-Cola HBC Србија и Црна Гора

Foto: Promo

Na rukovodeću poziciju za tržišta Srbije i Crne Gore dolazi sa mesta generalnog direktora Coca-Cola HBC Bugarska, gde je postigao značajne rezultate i doprineo daljem rastu kompanije na ovom tržištu.

Marković će na novoj poziciji zameniti dosadašnjeg generalnog direktora Svetoslava Atanasova, koji preuzima novu funkciju u okviru Coca-Cola HBC sistema.

Saša Marković se pridružio kompaniji Coca-Cola HBC 2020. godine kada je, kao direktor prodaje za tržišta Srbije i Crne Gore uspešno predvodio prodajni tim i doprineo postizanju rekordnog oporavka poslovanja u uslovima globalne pandemije. Za značajne rezultate tokom 2022. godine poslovna jedinica Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora nagrađena je najprestižnijom nagradom Coca-Cola Hellenic grupe – Andrew David.

- Uspeh koji je kompanija ostvarila vođena Svetoslavom Atanasovim nas obavezuje da sa jednakom posvećenošću nastavimo dalji rast, nudeći proizvode najvišeg kvaliteta, razvijajući ljude i podržavajući zajednicu u skladu sa principima našeg poslovanja. To znači da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na potrebe kupaca i potrošača i u tom pogledu nastavljamo da budemo pouzdan partner. Verujem da ćemo zajedničkim snagama, uz hrabre ideje i strast prema izvrsnosti, postaviti nove standarde u industriji i ostaviti pozitivan trag u zajednici - izjavio je Marković.

Tokom profesionalne karijere Saša Marković je stekao bogato međunarodno iskustvo preuzimajući ključne pozicije u oblasti strateškog planiranja, marketinga i prodaje. Ipak, njegova posvećenost u vođenju timova zapravo je bila ključna za uspeh kompanija u kojima je radio.

Dosadašnji generalni direktor Svetoslav Atanasov uspešno je predvodio kompaniju Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora tokom prethodnih šest godina i postigao izvanredne poslovne rezultate u okviru kojih su realizovane i dve velike akvizicije na tržištu Srbije - otvaranje punionice gazirane vode „Rosa Homolje“, kao i akvizicija vodećeg domaćeg konditora „Bambi”. U svom novom angažmanu, Atanasov će kao generalni direktor voditi tržišta Grčke i Kipra.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora danas radno angažuje oko 1.600 radnika, sarađuje sa 37.000 kupaca i oko 1.700 dobavljača, kreirajući značajnu ekonomsku vrednost za domaću privredu, a osim po odličnim poslovnim rezultatima, kompanija je prepoznata i kao jedan od lidera održivog poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote