MOMIROVIĆ IZ SEULA: Srbija i Republika Koreja ulaze u novu eru ekonomske saradnje

Novosti online

27. 09. 2024. u 14:11

POSTOJI veliki potencijal za dalji razvoj ekonomskih odnosa Srbije i R. Koreje i zato moramo ubrzano da radimo kako bismo do kraja naredne godine imali zaključen Sporazum o ekonomskom partnerstvu između Srbije i R. Koreje, koji će nesumnjivo doneti konkretne rezultate za privrede naših zemalja, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom boravka u zvaničnoj radnoj poseti Republici Koreji.

МОМИРОВИЋ ИЗ СЕУЛА: Србија и Република Кореја улазе у нову еру економске сарадње

Foto: Ministarstvo trgovine

- Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana imali smo intenzivan raspored sastanaka počev od sastanka sa predsednikom i generalnim direktorom KIA korporacije, gospodinom Hoom Sungom Songom, potom smo održali sastanak sa izvršnim potpredsednikom kompanije “SK”, drugom najvećom korporacijom u Koreji koja ima prihod veći od 160 milijardi evra i predstavlja jednu od vodećih korejskih kompanija u oblastima energetike, telekomunikacija i naprednih tehnologija. Takođe, održali smo sastanak i sa Korejskom agencijom za promociju trgovine i investicija (KOTRA), kao i sa njihovim asocijacijom za promociju uvoza (KOIMA), što je bilo jako značajno jer smo upoznali kompanije koje uvoze poljoprivredne i prehrambene proizvode u iznosu većem od jedne milijarde evra - rekao je ministar Momirović i dodao da su otvorene više nego konkretne prilike za srpske kompanije, kao i da je uveren da će rezultati ove posete biti značajni za ekonomski razvoj Srbije. 

- R. Koreja je zemlja koja je u prethodnim decenijama pokazala izuzetan ekonomski rast i ekonomsku “žilavost”, postavši lider u novim tehnologijama i avangardnim industrijama. Za nas je od izuzetnog značaja da, pored investicija i izvoza, izgradimo čvrstu razmenu znanja i informacija sa ovom zemljom. Kombinovanjem našeg potencijala sa njihovim iskustvom i inovacijama, stvorićemo nove šanse za naše kompanije, za mlade ljude u Srbiji, kao i za sve naše građane. To je naš zadatak i naš cilj, i zato smo ovde da to i osiguramo - zaključio je Momirović.

BONUS VIDEO: SRBIN ODGOVORIO ŠOLAKOVOJ NOVINARKI: Kosovo nije izgubljeno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!