PREMIJER VUČEVIĆ POZVAO VINARE DA SE PRIJAVE ZA SUBVENCIJE: Ministarstvo privrede u dogovoru sa predsednikom sprema subvencije (FOTO)

Novosti online

20. 09. 2024. u 22:30

ISKORISTITE programe koje država daje da pojačate svoje kapacitete, vina su nam dobra, ali nam fali vinograda, poručio je premijer Vučević vinarima na Grožđebalu.

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ПОЗВАО ВИНАРЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ: Министарство привреде у договору са председником спрема субвенције (ФОТО)

Foto: Printskrin

Premijer Miloš Vučević obišao je vinare na Grožđebalu, zajedno sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović, gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i predsednikom opštine Draženom Đurđićem.

On je vinare pozvao da se prijave za subvencije Ministarstva privrede kako bi pojačali svoje kapacitete.

-Kada kažete Sremski Karlovci, pored Karlovačke mitropolije, odnosno priča o našoj duhovnosti i kulturi, Karlovačkoj gimanziji, svima nam je na pameti Fruška Gora, Stražilovo, Branko Radičević, ali i vina, vinogradi. To je na ponos cele Srbije- rekao je premijer i posebno pohvalio ljude koji su organizovali ovogodišnji Grožđebal.

-Ja sam ovde redovni posetilac, nekada kao gradonačelnik Novog Sada, nekada kao ministar vojni, a danas kao predsednik Vlade. Vidim da su i vinari zadovoljni u pogledu posete i prometa. Grožđe je dobro za pravljenje vina ove godine, dosta sunčanih dana. Verujem da će Sremski Karlovci narednih dana biti epicentar društvenog života i pozivam sve da dođu. Ministarstvo privrede je u dogovoru sa predsednikom Republike spremilo podsticaje za vinarije. Iskoristite programe koje država daje da pojačate svoje kapacitete. Vina su nam dobra, ali nam fali vinograda- zaključio je Vučević.

(24sedam)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu