MENjA se svet, menjaju se i Srbi. Iako nas je proteklo Evropsko prvenstvo u fudbalu podsetilo da imamo šest miliona selektora, ipak postoji još jedna oblast u kojoj imamo isto toliko stručnjaka, a to je - litijum!

Sanja

20.07.2024. 09:15

Iskopavanje litijuma i otvaranje rudnika Jadar velika je dilema u narodu. Neki nisu stručni,neki se prave stručni,a školovane i svetski poznate stručnjake skoro niko ne sluša. Garancija postoji da šteta za prirodu je najminimalnija,a Srbiji i srpskom narodu može doneti ogromnu dobit.

Igor

20.07.2024. 09:17

Mislim da opozicija uzalud diže dževu. A i šta drugo očekivati od opozicije,samo bunt i proteste. Nikad ništa dobro nisu znali učiniti za Srbiju!

Bonaparta

20.07.2024. 09:22

Ukoliko bi Rio Tintu postavili uslov da jalovinu koju treba lagerovati na deponiju uslovili da istu vozi recimo u napušteni rudnik u Aleksincu i tu ga deponuje s tim da tu jalovinu pri utovaru meša sa zeolitom koji bi pokupio sve teške metale i druge otrove iz te jalovine. Onda bi eksploatacija bila maksimalno sigurna i zaista ekološki održiva.

Nedeljko

20.07.2024. 10:06

Rudnik litijuma je od ogromnog značaja za Srbiju ako se ostvari projekat Jadar i narod treba da zna istinu a ne da sluša lažne ekologe