VELIKA BRITANIJA DOTAKLA DNO: Ostvaren najgori ekonomski rezultat od Drugog svetskog rata

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 07. 2024. u 11:50

NOVA britanska laburistička vlada nasledila je najgoru ekonomiju od Drugog svetskog rata, rekla je novoimenovana kancelarka blagajne Rejčel Rivs. Rivs je preuzela finansije u zemlji nakon što su laburisti osvojili 412 od 650 mesta u Donjem domu na prošlonedeljnim opštim izborima, čime je okončano 14 godina vladavine Konzervativne partije.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ДОТАКЛА ДНО: Остварен најгори економски резултат од Другог светског рата

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Više puta sam upozoravala da će onaj ko pobedi na opštim izborima naslediti najgori splet okolnosti od Drugog svetskog rata - rekla je Rivs u govoru u Ministarstvu finansija u ponedeljak.

- Suočavamo se sa nasleđem 14 godina haosa i ekonomske neodgovornosti - dodala je ona, optužujući svoje prethodnike torijevce da deluju iz „političkog sopstvenog interesa“.

- Nova analiza trezora koju sam zatražila tokom vikenda pokazala je da je ekonomija Velike Britanije rasla po prosečnoj stopi drugih ekonomija OECD-a (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj) u poslednjih 13 godina, naša privreda bi bila preko 140 milijardi funti (179 milijardi dolara) veća - rekla je Rivs, prenosi Raša tudej.

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI - Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije