NLB Komercijalna banka prepoznata kao Top poslodavac: Priznanje za tim koji izazove pretvara u prilike

Promo

28. 06. 2024. u 10:00

NLB Komercijalna banka dobitnik je prestižnog Top poslodavac 2024 sertifikata, čime je i zvanično prepoznata kao jedna od najpoželjnijih kompanija za rad u Srbiji. Ovo priznanje, koje dodeljuje Top Employers institut, globalni autoritet za prepoznavanje izvrsnih praksi upravljanja ljudskim resursima, potvrđuje posvećenost Banke u kreiranju boljih radnih prilika i unapređenju iskustva svojih zaposlenih.

НЛБ Комерцијална банка препозната као Топ послодавац: Признање за тим који изазове претвара у прилике

Foto: Milovan Ilić

Sertifikat Top poslodavac, kao jedan je od najuglednijih u oblasti ljudskih resursa, ove godine je dobilo samo 16 kompanija u Srbiji, koje su se istakle najvišim standardima u domenu strategije za upravljanje ljudskim resursima, inkulzivnog radnog okruženja, prepoznavanja i razvoja talenata, profesionalnog i ličnog rasta zaposlenih, kao i njihovog blagostanja.

Tim povodom, razgovarali smo sa Andrijanom Aleksić Jevtić, izvršnom direktorkom Sektora za upravljanje ljudskim resursima, razvoj kulture i organizacije NLB Komercijalne banke.

Kako izgleda proces sertifikacije i šta znači biti Top poslodavac?

Biti Top poslodavac znači da ste prepoznati kao kompanija koja je posvećena svojim zaposlenima i pruža im najbolje radno iskustvo. Kako biste dobili ovo prestižno priznanje, neophodno je da prođete kroz rigoroznu sertifikaciju, koja podrazumeva ocenjivanje u šest ključnih oblasti ljudskih resursa, kao što su radno okruženje, strategija sa fokusom na ljude, zapošljavanje, razvoj zaposlenih, raznolikost i inkluzija, kao i zadovoljstvo. Ponosni smo što je Top Employers institut potvrdio da je NLB Komercijalna zaista banka pravih prilika, kako za klijente, tako i za sve naše koleginice i kolege.

Koje su to najbolje prakse koje ste implementirali?

U NLB Komercijalnoj banci postoje različiti programi koji podržavaju zaposlene u profesionalnom razvoju. Na primer, NLB KB AS program aktivno nagrađuje posvećenost, dok interna akademija omogućava zaposlenima da steknu nova znanja i veštine koje će im pomoći u radu. Započeli smo i dvogodišnji talent-program Iskra koji učesnicima pruža individualni razvojni plan, prateći njihove ambicije i mogućnosti. Pored toga, aktivno komuniciramo sa zaposlenima, a oni nam pomažu da usavršimo postojeće i osmislimo nove prakse.

Kakve konkretne benefite zaposleni mogu očekivati radeći u kompaniji koja je prepoznata kao Top poslodavac?

Osim što smo prepoznati kao top poslodavac, mi smo prva banka u Srbiji sa Family Friendly sertifikatom, što svedoči koliko nam je važno da brinemo o zaposlenima i njihovim porodicama. Dobar balans između privatnog i poslovnog života je jedan od temelja korporativne društvene odgovornosti, zbog čega stalno osluškujemo potrebe svojih koleginica i kolega. Upravo tako smo došli na ideju da organizujemo Dečji letnji kamp za decu zaposlenih, stipendije za one koji ostvaruju izvanredne rezultate, besplatne karte za sportske i kulturne manifestacije, poklone za bebe i đake prvake, novogodišnje paketiće i još mnogo toga. Omogućili smo i klizno radno vreme i rad na daljinu. Načelno, uspeli smo da uskladimo mnogo različitih interesovanja, jer svi gradimo zajedničku korporativnu kulturu i timski duh.

David Plink, izvršni direktor Top Employers instituta, rekao je da se kroz ovogodišnji proces sertifikacije može zaključiti da izazovna vremena podstiču ljude i kompanije da kontinuirano napreduju. Kako vi to komentarišete?

U prethodnim godinama, neretko smo bili u situaciji kada je bilo potrebno da pokažemo svoju odlučnost i otpornost. Kada je, 2020. godine, NLB grupa kupila Komercijalnu banku, počela je veoma kompleksna integracija, a sa njom i mnoštvo internih i eksternih izazova. Integracija se uspešno završila, zahvaljujući požrtvovanosti naših koleginica i kolega. Izazova ima i danas, ali na njih gledamo kao na prilike da se pokažemo i dokažemo. Zato danas zasluženo imamo status Top poslodavaca i sa pravom važimo za banku pravih prilika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRPSKI ZET POTOPIO ITALIJANE: Švajcarac oženio lepu Srpkinju sa tetovažom koja nosi moćno značenje (FOTO)