EKSPO JE NAŠ "VETAR U LEĐA" Mali: Građevinski radovi u Surčinu se odvijaju prema predviđenoj dinamici, bez dana kašnjenja (FOTO)

Novosti online

25. 06. 2024. u 10:32

MINISTAR finansija Siniša Mali oglasio se na svom Instagram nalogu, gde je govorio o planovima gradnje Ekspa.

ЕКСПО ЈЕ НАШ ВЕТАР У ЛЕЂА Мали: Грађевински радови у Сурчину се одвијају према предвиђеној динамици, без дана кашњења (ФОТО)

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Prošlo je godinu dana od kada je Srbiji ukazana čast da bude izabrana za domaćina Međunarodne specijalizovane EXPO izložbe EXPO 2027 Belgrade 2027. godine. U godini za nama, urađeno je mnogo toga na organizaciji te prestižne manifestacije tokom koje očekujemo više od tri miliona posetilaca i više od sto zemalja učesnica.

EXPO je naš „vetar u leđa“, ključna tačka za dalji napredak i razvoj Srbije. Građevinski radovi na terenu u Surčinu se odvijaju prema predviđenoj dinamici, bez dana kašnjenja – radi se na linijskoj infrastrukturi, na Ekspo kompleksu za koji su već postavljeni šipovi, na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Ekspo u Surčinu će biti inovativan i moderan izložbeni kompleks, a posebno smo ponosni na naš Nacionalni paviljon domaćeg autora dr Dušana Jovovića. Paviljon je zamišljen kao multifunkcionalni, multimedijalni i kinetički objekat, a slavi identitet, vrednosti i kulturno nasleđe Srbije. Dizajn je zasnovan na pokretu, otvorenosti i prostranosti koji omogućavaju da paviljon bude prepoznatljiv simbol u okolini, te da privuče širok spektar posetilaca. Centar dešavanja je postavljen tako da posetioci nisu pasivni, već aktivni deo prostora, koji se prostire na više od 20.000 kvadrata.

Inače, na prostoru u Surčinu gde će biti održana Ekspo izložba i gde se gradi i Nacionalni fudbalski stadion, nalaziće se i Akvatik centar, tematski i vodeni parkovi i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova. Idemo dalje! - poručio je Mali. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd