SREĐUJE SE OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA: Izabrani projekti koje će država sufinansirati

S. B.

03. 03. 2023. u 14:21

IZABRANI su projekti gradova i opština u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kao i jugu i zapadu Srbije koji će dobiti ukupno 1,4 milijarde dinara za sufinansiranje. Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa - integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, raspisan je 4. januara.

СРЕЂУЈЕ СЕ ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА: Изабрани пројекти које ће држава суфинансирати

Foto TO Čačak

- Za sufinansiranje razvojnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dodeljeno je 235 miliona dinara - rekao je ministar građevinarstva Goran Vesić. - Grad Čačak dobija 71,16 miliona dinara za izgradnju vidikovca na Kablaru, 3,74 miliona za parterno uređenje jezgra Ovčar banje, 27,5 miliona za projekat kapije dobrodošlice na ulazu i izlazu iz zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure i 32,5 miliona dinara za stazu na desnoj obali jezera Međuvršje.

Opština Lučani će za rekonstrukciju saobraćajnice sa odmaralištem i biciklističkom stazom, sa izgradnjom mosta, od države dobiti 100 miliona dinara. Sedam opština na jugu i zapadu Srbije će dobiti ukupno 1,16 milijardi dinara.

- Opština Lebane dobiće 194 miliona za projekat izgradnje Centra za posetioce Caričin grad, Leskovac dobija 77 miliona dinara za izgradnju regionalnog inovacionog startap centra Leskovac - rekao je Vesić. - Opštini Bojnik za izgradnju amfiteatra na platou kod sportske hale u cilju razvoja turističko-obrazovnog kapaciteta, država pomoći sa 36,4 miliona dinara, dok će za Medveđu za rekonstrukciju i dogradnju Rimskog kupatila izdvojiti 151,3 miliona, a za Kulturni centar u Sijarinskoj banji 117,1 milion dinara.

Za igradnju prilaza srednjovekonoj tvrđavi "Maglič" dodeljuje se 451 milion dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!