HAVARIJSKA ISKLJUČENJA U CELOJ UKRAJINI: Ruski raketni napadi ostavili zemlju u mraku

P. Z. S./ ukrinform.ua

31. 10. 2022. u 18:08

NEC „Ukrenergo“ je u 17.00 časova dostavio Oblenergu količine za primenu rasporeda vanrednih isključenja za potrošače širom zemlje.

ХАВАРИЈСКА ИСКЉУЧЕЊА У ЦЕЛОЈ УКРАЈИНИ: Руски ракетни напади оставили земљу у мраку

Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka/AP Photo/Efrem Lukatsky/Profimedia/Ilustracija

Kako je preneo Ukrinform, to je u Telegramu prenela pres služba kompanije.

-Usled današnjih raketnih napada, oprema magistralne mreže ukrajinskog elektroenergetskog sistema oštećena je odjednom u više regiona. Za otklanjanje posledica, u 17 časova Dispečerski centar NEC „Ukrenergo“ obezbedio je operatere distributivnih mreža (oblenergo) sa obimima za primenu rasporeda hitnih isključenja električne energije za industrijske i kućne potrošače u svim regionima Ukrajine“, navodi se u poruci.

Ukrenergo je naglasio da su ograničenja potrošača neophodna kako bi se smanjilo opterećenje mreža i izbegle ponovljene nezgode. Takve mere omogućavaju energetskim kompanijama da brzo obnove oštećene objekte i održe sistem u ravnoteži.

Napominje se da Ukrenergo, zajedno sa operaterima distributivnih mreža, čini sve da se oštećena energetska infrastruktura obnovi što je pre moguće. Remontne ekipe rade 24 sata dnevno.

Kako je saopšteno, ujutru 31. oktobra, ruske trupe su ponovo izvršile masovni napad na objekte elektroenergetskog sistema u nekoliko regiona Ukrajine. Neke od projektila je oborila protivvazdušna odbrana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi