PLASTENIČKA PROIZVODNJA VEOMA ISPLATIVA: Šta je najlakše gajiti na ovaj način

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 03. 2024. u 17:19

PLASTENIČKA proizvodnja povrća je veoma isplativa, ali zahtevna po pitanju ulaganja, konstantnog edukovanja poljoprivrednika, a neophodno je i da se obezbede uslovi, kao što su optimalna toplota, osvetljenje i dovoljna količina kvalitetne vode i hraniva.

ПЛАСТЕНИЧKА ПРОИЗВОДЊА ВЕОМА ИСПЛАТИВА: Шта је најлакше гајити на овај начин

Foto:Z.Gligorijević

Poljoprivrednici su upravo završili setvu semena, a od danas pa do kraja aprila trebalo bi da zasade rasad. Berba povrća očekuje se od 1. juna pa do kraja prve dekade jula.

- U Pomoravskom okrugu najčešće se gaje paradajz i paprika bez dopunskog zagrevanja, a poslednjih nekoliko godina naši povrtari ostvaruju veliki profit plasteničkom proizvodnjom ranog krompira. Kroz dugogodišnju saradnju sa povrtarima, uočili smo da oni stalno uče i da prate trendove savremene plasteničke proizvodnje. Prinosi su znatno veći nego pre 10 godina, a napredak je vidan i u primeni vodotopivih đubriva – navodi savetodavac Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Jagodina Dragan Mijušković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima