BEZ USVAJANJA DECE: Rasprava o zakonu o istopolnim zajednicama, predlagaču još ne stižu primedbe i sugestije

V. C. S.

10. 03. 2021. u 22:05

POVODOM javne rasprave o Zakonu o istopolnim zajednicama, održan je okrugli sto na kome je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić rekla da će usvajanjem ovog akta Srbija pokazati odlučnost da ljudska prava budu jednako primenjena na sve građane i građanke.

БЕЗ УСВАЈАЊА ДЕЦЕ: Расправа о закону о истополним заједницама, предлагачу још не стижу примедбе и сугестије

Foto N. Skenderija

- LGBT zajednica ima prava da zakonom uredi prava i obaveze međusobnog života - rekla je Čomićeva okupljenim novinarima. Na pitanje da li će pripadnici LGBT zajednice imati ista prava kao bračni drugovi budući da se koristi termin istopolna zajednica, a ne brak, Čomićeva je kazala:

- Nije brak, nema usvajanja dece, to je istopolna zajednica i zakon koji uređuje međusobna prava i obaveze.

Kako je za "Novosti" potvrdio Saša Gajin, član Radne grupe za izradu ovog propisa, još nije stigla nijedna pisana primedba ili sugestija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)