Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu
Ovog novembra, očekuje nas izuzetan preplet umetnosti kuvara, vinara i destilera na Vinskoj viziji, sajmu vina, hrane, i turzma, jednog od vodećih sajmova te vrste u jugoistočnoj Evropi.
Uz okupljanje vrhunskih vinarija iz celog sveta, poseban segment sajma Vinska vizija, okupiće i lidere prehrambene industrije i kulinarske entuzijaste koji će pokazati umetnost kulinarstva Srbije i regiona kroz takmičenja, impresivne gastronomske događaje i najsavremenije inovacije u hrani.
Tokom 23. i 24. novembra na Beogradskom sajmu u halama 5 i 11 okupiti neka od najistaknutijih imena kulinarskog sveta, nudeći posetiocima da nauče, iskuse, ali i probaju u najnovije globalne trendove u ishrani. Ovogodišnji fokus je na održivosti, nasleđu i modernim ukusima, temama koje su u skladu sa dinamičnom gastro scenom u Srbiji i vizijom saradnje i razmene sajma Vinska vizija. Renomirani kuvari iz regiona Balkana i šire izaći će na scenu, predstavljajući ekskluzivna jela napravljena u kombinaciji sa istaknutim vinima, naglašavajući regionalne sastojke i kulinarske tehnike.
Najvažniji događaji koji očekuju posetioce tokom sajma su takmičenje mladih kuvara i kuvarskih timova, kao i brojne radionice i predavanja, koje će kao sudije i kao predavače okupiti najpoznatija i najuticajnija imena u oblasti kulinarstva, gastronomije i ugostiteljstva iz Evrope i sveta. Neka od ovih imena uključuju Alana Koksona, britanskog kuvara i ambasadora britanske kuhinje, Dragana Unića, master šefa i somelijera, Danijela Ajtona, Đanluku Tomazia, poznatog italijanskog kuvara, kao i Danijela Šadea, direktora Kulinarske Olimpijade.
Teorijski, ali i pratičan deo tokom kog će veliki kuvari podeliti sa posetiocima svoje male tajne koje prave razliku između dobrih i vrhunski jela su svakako predavanj i radionice koje će održati italijanski šefovi Ćezare Batisti (Cesare Batisti), šef kuhinje poznatog milanskog restorana Ratana, kao i Alesandro Negrino (Alessandro Negrini), italijanski chef sa dve Mišlenove zvezdice iz restorana Aimo e Nadia, takođe iz Milana. Uz njih, tu će biti i Andrea Biađini (Andrea Biagini), ekspert iz oblasti ugostiteljstva i turizma, Ivan Pažanin, najpoznatiji hrvatski kuvar i TV lice, zatim Matej Fišer, publicista, autor knjige „Beogradski kuvar” kao i šef Điling Čen(Zhiling Chen) i Šanjing Vu (Xianying Wu) iz Kine.
Ovakav program svakako nudi neuporedivu priliku i profesionalcima, ali i ljubiteljima dobrih vina, destilata, ali i kuhinje da se prepustite najboljim ukusima i iskustvima koje sajam Vinska vizija iz godine u godinu uspeva da podigne na viši nivo za sve posetioce. Ove godine, Vinska vizija održava se na Beogradskom sajmu od 22. do 24. novembra.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)