TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA ZORANA RADIĆA: U "Jutanjim novostima" prikazana potresna ispovest čoveka kome je porodica godinama gladovala

Novosti online

25. 10. 2024. u 09:11

TOKOM emitovanja nove epizode "Jutarnjih novosti" ovog petka je prikazana i potresna priča o životnoj borbi Zorana Radića iz Malog Radalja, koja je deo serijala "Novosti" koji nosi naziv "Ponovo na nogama".

ТЕШКА ЖИВОТНА ПРИЧА ЗОРАНА РАДИЋА: У Јутањим новостима приказана потресна исповест човека коме је породица годинама гладовала

Foto: Novosti

Naime, Zoran Radić iz Malog Radalja proveo je gotovo dve decenije posvećene radu u Zemljoradničkoj zadruzi Podrinje, gde je svoj trud ulagao svakog dana iako mu poslednjih pet godina tog rada nije donelo ni dinar. Napustio je firmu 2011. godine prinuđen da krene dalje, jer su finansijske poteškoće preduzeća postale prevelik teret...

Celu priču možete pogledati klikom OVDE.

Podsećamo, serijal "Ponovo na nogama", koji se emituje svake nedelje u 9 sati, donosi iskrene i emotivne priče ljudi širom Srbije koji su doživeli velike životne preokrete.

Nakon što su ostali bez posla, suočili su se s teškom borbom za preživljavanje. Glad, besparica i očaj postali su deo njihove svakodnevice.

Ipak, uz otvaranje novih radnih mesta i dolazak investicija, dobili su priliku za novi početak. Serijal prati kako su prebrodili teške trenutke, vratili svoje dostojanstvo i ponovo stali na noge, gradeći sigurniju budućnost za sebe i svoje porodice.

Pored teške priče Zorana Radića, jedna od epizoda serijala posvećena je ispovesti Branke Nedeljković iz Koceljeve. Ona je doživela težak udarac 2005. godine kada je ostala bez posla u trenutku kada je njen suprug teško oboleo.

Brankinu priču možete pročitati u našoj odvojenoj VESTI.

Nebojša Popović iz Kikinde radio je u hemijskoj industriji "Hemik", nekadašnjem jugoslovenskom gigantu, koji propada dolaskom bivše vlasti na čelo države. Godine posvećenosti i rada u "Hemiku" bile su izbrisane jednim potezom političara. Nebojša, kao i 130 drugih radnika zaposlenih u "Hemiku", među kojima je bio i njegov otac, ostaju bez posla. Izgubio je sve ono u šta je verovao. Život u Kikindi postao je borba za opstanak.

Ispovest ovog čoveka prema kome život nije bio blag, možete pogledati klikom OVDE.

"Ponovo na nogama"

Učesnici na projektu "Ponovo na nogama":

Andrijana Nešić, autor projekta i scenarista
Jovana Šibalić, producent
Miljan Gogić, reditelj
Ivana Samardžić, narator
Marija Stevanović, organizator
Andrijana Mandić, novinar
Aleksandar Radović, montaža
Darko Dautović, montaža
Mihajlo Marić, montaža
Slobodan Deljanin, snimatelj
Saša Škrkić, snimatelj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu