EPS STIPENDIRA NAJBOLJE STUDENTE: Objavljen konkurs za dodelu stipendija za studente tehničkih fakulteta

PROMO

17. 10. 2024. u 17:13

AKCIONARSKO društvo „Elektroprivreda Srbije“ objavilo je konkurs za stipendiranje studenata tehničkih fakulteta i na ovaj način najveća kompanija u Srbiji najboljim studentima pruža šansu za profesionalni razvoj i zaposlenje.

ЕПС СТИПЕНДИРА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ: Објављен конкурс за доделу стипендија за студенте техничких факултета

Foto: EPS

Na osnovu konkursa biće dodeljene stipendije u iznosu od 35.000 dinara mesečno studentima završne godine osnovnih studija i studentima koji prvi put upisuju master studije.

Stipendija se isplaćuje za svih 12 meseci u školskoj godini, a stipendisti će biti izabrani na konkursu.

- Kao najveća kompanija, ne samo u našoj zemlji nego i mnogo šire, EPS želi da podrži najvrednije studente tehničkih fakulteta i želi da bude kompanija u kojoj će baš ti najvredniji studenti sutra graditi profesionalnu karijeru - rekla je Hristina Radovanović, izvršna direktorka za ljudske resurse.

– Ove godine dodeljujemo 30 stipendija studentima tehničkih fakulteta – Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta.

Ugovor o stipendiranju podrazumeva mogućnost za obavljanje stručne prakse, kao i mogućnost zaposlenja po okončanju studija.

Ona je pozvala studente da se informišu o uslovima i načinu prijave na sajtu EPS i da postanu deo najvećeg tima u Srbiji, koji svakog dana svojim zalaganjem doprinosi energetskoj sigurnosti Srbije i koji je stub razvoja srpske privrede.

- Posao inženjera u EPS je zahtevan, inspirativan, inovativan i zahteva da svoje znanje neprekidno razvijamo i unapređujemo - rekao je Miloš Popović, vodeći inženjer turbinskog postrojenja u TENT B.

– Bio sam na praksi u EPS-u pre zaposlenja i video sam da to dopunjuje moje studije na Mašinskom fakultetu.

Ovaj konkurs za dodelu stipendija doprineće da mlade kolege steknu znanja o radu u velikim sistemima, da na taj način izgrade sebe kao inženjere i plasiraju svoje znanje i sposobnosti na najbolji način.

I Aleksandar Latinović, šef Službe za unapređenje sistema elektrana, nekadašnji stipendista EPS, ukazao je da je elektroprivreda bazična grana energetike i da se tu stiču osnove koje kasnije mogu da se razvijaju, posebno jer EPS ima mnogo novih, prvenstveno OIE projekata.

Uslovi za stipendiranje su zaista dobri, kako u pogledu stipendija, tako i samog posla – objasnio je posle razgovora sa inženjerima EPS na Sajmu energetike Nikola Lapčević, student Elektrotehničkog fakulteta.

EPS nudi mnogo toga za studente ETF koji su željni napredovanja. Mislim da je ovo odličan kolektiv u kome možemo da se usavršavamo. Uslovi konkursa su korektni i vidi se da se brinulo o tome da studenti budu zadovoljni.

- Ovo je lepa prilika za mlade ljude koji su na početku karijere i mislim da će stipendije omogućiti pomoć prilikom studiranja i kasnije prilikom zaposlenja. Uslovi konkursa su dobri i nije potrebno puno dokumentacije - rekla je Jelena Balšić sa ETF-a.

Pravo na stipendiranje imaju studenti fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija i koji imaju državljanstvo Srbije.

Uslov je da ne primaju druge stipendije i kredite iz državnog budžeta i da nisu u radnom odnosu.

Za studente završnih godina osnovnih studija, potrebno je da njihova prosečna ocena bude najmanje 8, a za studente master studija, prosečna ocena tokom prvog stepena studija trebalo bi da iznosi najmanje 8.

Ukoliko se na konkurs javi veći broj kandidata, biće rangirani na osnovu prosečne ocene, odnosno dodatnih kriterijuma koji su navedeni u konkursu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao