"IZUZETNO SMO PONOSNI NA VAS": Ministar Ristić uručio darove osvajačima medalja na međunarodnim takmičenjima iz informatike

Novosti online

17. 10. 2024. u 13:44

MINISTAR informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić svečano je danas u zdanju Vlade Republike Srbije uručio prigodne darove (prenosive personalne računare) srpskom timu koji je osvojio čak 10 medalja na ukupno tri velika međunarodna takmičenja iz informatike.

ИЗУЗЕТНО СМО ПОНОСНИ НА ВАС: Министар Ристић уручио дарове освајачима медаља на међународним такмичењима из информатике

Foto: Dario Konstantinović

Računare je, na poziv Ministarstva, obezbedila kompanija A1 Srbija.

Tim uspešnih srpskih informatičara činili su Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Miloš Milutinović iz Računarske gimnazije u Beogradu, kao i Nemanja Majski iz Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru.

Medalje su osvojili na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike u Aleksandriji, Olimpijadi iz veštačke inteligencije u Rijadu, kao i na Balkanskoj olimpijadi za učenike srednjih škola održanoj u Ohridu.

- Izuzetno smo ponosni na vaša postignuća i vaš rad. Želim da vam istinski i od srca zahvalim za sve što ste do sada učinili za našu zemlju. Vi ste dokaz da se predan i marljiv rad vrednuje i ceni. U vama vidim buduće uzorne naučnike, istraživače, inovatore... Ministarstvo informisanja i telekomunikacija dogovorilo je čitav niz aktivnosti sa Društvom matematičara Srbije sa ciljem osnaživanja naših mladih talenata i pružanja potpune podrške u cilju obezbeđivanja najboljih mogućih uslova u svim fazama pripreme za naredna takmičenja - izjavio je ministar g. Ristić.

Foto: Dario Konstantinović

Prethodno je, u septembru, Ministarstvo već nagradilo učenike koji su ranije tokom ove godine osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima iz informatike.

Ministar g. Ristić naglasio je, ovom prilikom, i to da je Ministarstvo, počev od 1. januara naredne godine, u potpunosti obezbedilo sredstva neophodna za realizaciju priprema i učešća naših učenika na međunarodnim takmičenjima iz informatike.

- Kompanija A1 Srbija posvećena je efikasnoj i značajnoj podršci obrazovanju i digitalizaciji, osnažujući sve generacije da napreduju u svetu koji je povezan tehnologijom. Doniranjem laptopova ovim divnim mladim ljudima koji već ostvaruju velike uspehe, želimo da osiguramo da imaju digitalne alate potrebne za dalje obrazovanje. A1 Srbija podjednako podržava sve generacije na njihovom digitalnom putu, pa smo nedavno kreirali i #Boljionline, platformu osmišljenu da edukativnim sadržajima osnaži korisnike svih generacija da bezbedno i odgovorno koriste tehnologije - poručio je direktor korporativnih poslova kompanije A1 Srbija g. Marko Jović.

- Zahvalni smo Ministarstvu i kompaniji A1 Srbija što su prepoznali naše zalaganje i rad. Podrška institucija i međunarodnih kompanija predstavlja dodatni snažan podsticaj da nastavimo sa posvećenim radom i postizanjem zapaženih rezultata u takmičenjima koja su pred nama - izjavio je predsednik Društva matematičara Srbije g. Marić.

BONUS VIDEO: Naša kuća proslavila 71. rođendan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao