PLJUSKOVI STIŽU VEČERAS U SRBIJU: Hitno se oglasio RHMZ, ovi delovi zemlje prvi na udaru

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 10. 2024. u 20:03

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod oglasio se na svom zvaničnom sajtu najnovijim saopštenjem.

ПЉУСКОВИ СТИЖУ ВЕЧЕРАС У СРБИЈУ: Хитно се огласио РХМЗ, ови делови земље први на удару

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

- U toku večeri i noći u košavskom području pojačanje jugoistočnog, a u planinskim predelima jugozapadne Srbije južnog i jugozapadnog vetra.

U drugom delu noći i pred jutro u Bačkoj, Sremu, Podrinju i na jugozapadu Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima.

PROMENLjIVO VREME UZ KRATKOTRAJNE PADAVINE I TEMPERATURNE OSCILACIJE

Naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima u sredu (09.10.) ujutro i pre podne brzo će se premeštati sa zapada na istok Srbije. Kiša se ujutro i pre podne očekuje i na području Beograda. U drugom delu dana razvedravanje.

Četvrtak (10.10.) će, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka, biti najtopliji dan u sedmici uz pretežno sunčano vreme i uz maksimalne temperature od 24 do 29 °S. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra.

Uveče na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći (10/11.10.) premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak (11.10.) i preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine. Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni, a severozapadni vetar u pojačanju.

Od subote (12.10.) suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra. - stoji na sajtu RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ HARA KINOM: Evo šta je zaradio pobedom nad Kobolijem