TRI POSTIZBORNE OPCIJE: Predrag Rajić o političkoj sceni Crne Gore (VIDEO)

J. S.

07. 10. 2024. u 10:17

U OSVRTU na lokalne izbore u Podgorici i Kotoru, geopolitički analitičar Predrag Rajić ističe da su pojedine tradicionalne opcije potvrdile svoju podršku kod birača , ali da je DPS ostvario iznenađujuće dobar rezultat, kao i koalicija oko nekadašnjeg demokratskog fronta, dok su građanske opcije u osetnom padu.

ТРИ ПОСТИЗБОРНЕ ОПЦИЈЕ: Предраг Рајић о политичкој сцени Црне Горе (ВИДЕО)

Predrag Rajić/Foto KCNS

Javljaju se, kaže dalje Rajić, i nove opcije i nove koalicije koje su uspele da pređu cenzus, te su sada sve relevantnije na crnogorskoj političkoj sceni. Nastavlja se,dakle, fragmentacija političke scene u Crnoj Gori.

 - Veliko je pitanje koliko će izborni rezultati uticati na stabilnost vlade, budući da su stranke koje čine vladu ostale bez mogućnosti da formiraju vlast u Podgorici - ističe Rajić.- Da li će se ponoviti budvanski scenario sa ponavljanjem  izbora ili li će se ipak dogovoriti pobednici izbora od 30. avgusta 2020. godine pa formirati široku koaliciju – dve su opcije, dok treću predstavlja mogućnost da će Jakov Milatović prihvatiti ponudu DPS da formiraju gradsku vlast uz manjinsku podršku te partije.-navodi rajić i zaključuje da je politička scena u Crnoj Gori izuzetno  bitna za stabilnost celokupnog regiona. naglasio je Rajić.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića  „Izborni oktobar"  može se pogledati   na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost