NIZ USPEŠNIH MEĐUNARODNIH NASTUPA SRBIJE SE NASTAVLJA! Srpski paviljon u Xiamenu na 24. CIFIT-u osvojio glavnu nagradu! (FOTO)

Novosti online

29. 09. 2024. u 16:19

REPUBLIKA Srbija nastavlja niz uspešnih predstavljanja na najvažnijim međunarodnim sajmovima i događajima. Nakon što je prošle godine naša zemlja imala čast da bude počasni gost na dva najznačajnija sajma u Narodnoj Republici Kini – u septembru u Šjamenu na 23. CIFIT-u i u Šangaju na 6. CIIE – Srbija je postavila nove standarde u međunarodnoj prezentaciji.

НИЗ УСПЕШНИХ МЕЂУНАРОДНИХ НАСТУПА СРБИЈЕ СЕ НАСТАВЉА! Српски павиљон у Xиамену на 24. ЦИФИТ-у освојио главну награду! (ФОТО)

Foto Novosti

Srpski paviljon na prošlogodišnjem CIFIT u Šjamenu, među više od 5000 paviljona iz 120 zemalja, osvojio je nagradu za najbolji paviljon. Dok je Srpski paviljon u Šangaju oduševio i posetioce i medije, a posebno visoke kineske zvaničnike, koji su ga proglasili jednim od najboljih u istoriji ove manifestacije.

Foto Novosti

Uspeh nije ostao ograničen samo na Daleki istok – Srpska kuća na Olimpijskim igrama u Parizu postala je nezaobilazna kulturna destinacija. Prestižni kulturni vodiči Pariza svrstali su je među događaje koji se moraju videti, a brojka od 58.000 posetilaca svedoči o njenom ogromnom značaju.

Niz uspeha se nastavlja i na ovogodišnjem 24. CIFIT-u, gde je Srbija, po drugi put zaredom, osvojila glavnu nagradu za najbolji paviljon. Obrazloženje žirija za dodelu nagrade istaklo je izvanredan dizajn paviljona, vizuelni utisak, privlačnost, upotrebu novih, ekoloških materijala, kao i savršenu funkcionalnost prostora. Srpski paviljon ponovo je postao simbol inovativnosti, kreativnosti i održivosti, postavljajući standarde za buduće nastupe na svetskoj sceni.

Republika Srbija sa ponosom nastavlja da gradi imidž jedne od najuspešnijih zemalja u međunarodnoj prezentaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?