PAO GRAD VELIČINE ORAHA, CRNI OBLACI SA SVIH STRANA: Nevreme stiglo u Srbiju, a na udaru ovi delovi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2024. u 17:22

PREMA najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), naoblačenje sa kišom i padom temperature danas je prvo zahvatilo Bačku, te je usled pogoršanja vremena u Baču pao grad veličine oraha.

ПАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА, ЦРНИ ОБЛАЦИ СА СВИХ СТРАНА: Невреме стигло у Србију, а на удару ови делови (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Iznad većeg dela Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, ali uz postepenu promenu vremena u drugom delu dana, prema RHMZ najavi. 

- Naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje ju zahvatilo Bačku, kasnije posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, uslovljavajući i lokalnu pojavu pljuskova s grmljavinom, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek tokom noći ka nedelji - navodi RHMZ. 

Kako je dalje dodato, intenzivni pljuskovi sa grmljavinom tokom večeri i krajem dana očekuju se na severu i zapadu zemlje, lokalno od 20 do 40 mm. 

Hladni talas je stigao u Srbiju preko severa zemlje, gde je u pojedinim gradovima zabeležena temperatura oko 15 stepeni. 

- Najveće šanse za grmljavinu ovog popodneva su u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, Sremskom i na teritoriju sve 3 Bačke, kao i na severu Banata. Siloviti pljusak i olujni vetar će biti pojave iz najjačih brzopremeštajućih konvektivnih ćelija u ovom regionu. Prizemni hladni fornt prelazi preko severne i zapadne Srbije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U nedelju hladno i vetrovito sa kišom

Iz RHMZ najavljuju i da se sutra očekuje oblačno, vetrovito i hladno vreme, mestimično s kišom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije imati i olujne udare.

- Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na danas i u većini mesta biće u intervalu od 12 do 16, na istoku ponegde i do 19 stepeni. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina, prvo na severozapadu. U prvoj polovini sledeće sedmice jutra hladna, tokom dana pretežno sunčano i postepeno toplije - najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U Bačko, Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše, dok je žuto upozorenje na snazi zbog grmljavine i u Brogradu, Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji. Na području KiM, kao i u jugoistočnoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog visoke temperature. 

Foto: Ilustracija/Unsplahs

 

Najviša temperatura u većini mesta biće od 27 do 32 stepena Celzijusa, osim na severozapadu Bačke, gde će biti osetno hladnije, tačnije oko 17 podeoka. 

Kišni oblak iznad Srbije

Subota - 18 časova

U toku večeri i noći na severu i zapadu Srbije očekuju se veoma obilne padavine, a očekuje se da šadne od 20 do 50 litara kiše. Dok nas sutra, tačnije u nedelju, očekuje pravo jesenje vreme — očekuje se oblačno i osetno vreme sa kišom, praćeno pljuskovima i grmljavinom, dok se kišni oblak premešta na istok. 

Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na danas, dok će u većini mesta biti u intervalima od 12 do 16 stepeni, a ponegde i do 20 podeoka. 

Početak sledeće nedelje najavljuje hladna jutra, sunčane dane i postepeno toplije vreme. 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?