NAKON POSETE PREDSEDNIKA VUČIĆA MINISTARKA U KRUPNJU: Mesarović razgovarala sa meštanima

Novosti online

23. 09. 2024. u 21:26

MINISTARKA privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović posetila je danas etno selo "Svetionik" kod Krupnja gde je razgovarala sa predstavnicima drvne industrije i obišla Kuću rakije.

НАКОН ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА МИНИСТАРКА У КРУПЊУ: Месаровић разговарала са мештанима

Foto: Instagram printskrin/mesarovicadrijana

U Etno domaćinstvu “Svetionik”, u selu Dvorska u Opštini Krupanj, razgovarala sam sa predstavnicima drvoprerađivačke industrije.

Ministarstvo ima poseban program podsticaja namenjen upravo njima, a sledeće godine obezbedićemo bespovratne podsticaje u još većem obimu.

Danas sam iz prve ruke čula sa kakvim se problemima suočavaju ovi vredni ljudi, i obećavam da će država učiniti sve da im olakša poslovanje, i da ih dodatno osnaži.

Tokom posete Krupnju ministarka je obišla i Kuću rakije.

Jedinstvena Kuća rakije u Bajinoj Bašti, ima sve traženije proizvode zahvaljujući vrednom preduzetniku, mom domaćinu Marku Iliću, direktoru destilerije TIM.

Ovu destileriju je nedavno obišao predsednik Aleksandar Vučić, a mi smo danas došli da im dodatno damo vetar u leđa jer je Ministarstvo privrede pripremilo podsticajne programe i za vlasnike destilerija i proizviđače rakije. Vlasnik destilerije nije krio oduševljenje zbog naše posete i, kako je rekao, jako je zahvalan predsedniku države za to što tako revnosno ispunjava svaku svoju reč.

Razgovarali smo i o širenju plasmana proizvoda na kinesko tržište, koje nam je otvoreno zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini. Inače, Kinezi su jako zainteresovani za naše rakije, vina i piva, i to je šansa koju ćemo sigurno iskoristiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali