DEVETORO DECE SE OTROVALO HLOROM NA BAZENU U SUBOTICI? Hitno zatražili pomoć lekara, čeka se analiza vode

Novosti online

21. 09. 2024. u 18:48

DEVETORO dece, koja su trenirala u četvrtak na bazenu, u Subotici, zatražilo je pomoć lekara u Opštoj bolnici, zbog sumnje da su se otrovali hlorom. Šestoro je otpušetno iz bolnice, uz terapije, jedno dete je zadržano na lečenju, a dvoje je u ambulanti dobilo terapije!

ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ СЕ ОТРОВАЛО ХЛОРОМ НА БАЗЕНУ У СУБОТИЦИ? Хитно затражили помоћ лекара, чека се анализа воде

Foto: Depositphotos

U četvrtak je, na zatvorenom bazenu u Subotici, posle prepodnevnog treninga, devetoro dece zatražilo medicinsku pomoć, od kojih je dvoje ambulantno pregledano, a sedmoro se javilo na Hitnom prijemu u Subotici u Opštoj bolnici Subotice. Deca su sada stabilno, jedno je zadržano u bolnici, a ostali otpušteni, uz neophodnu terapiju.

Epilog oprečnih tvrdnji, roditelja, da je u četvrtak više dece zatražilo medicinsku pomoć, zbog posledica udisanja hlora tokom treninga u bazenu u Subotici i izjava nadležnih da je voda ispravna i da je tog dana dva puta vršena kontrola, jeste da je devetoro dece, ipak, završilo u bolnici i ambulanti, kako je potvrđeno za medije, od lekara u bolnici.

Roditelji dece koja su u četvrtak dospela u bolnicu tvrde, da se o problemima ne govori dovoljno javno, a da je sve više slučajeva da deca, mladi sportisti i vaterpolisti posle treninga imaju zdravstvenih problema i primaju terapije.

- Sedmoro dece je primljeno u Bolnicu, pregledano, šestoro je otpušteno, uz lekove i terapije, a jedno zadržano u Bolnici. Deca su u najviše slučajeva imala jača gušenja. Mališani su sada stabilni, otpušteni su sa urednim vitalnim parametrima, a među njima je i dete koje ima simptome astme. Jedno dete je zadržano na lečenju, a dvoje se ambulantno leči - rečeno je danas u subotičkoj Opštoj bolnici za medije.

"Količina hlorida je često iznad dozvoljenog"

Roditelji su u neverici, pitaju kako je moguće da su redovna i vanredna inspekcija u četvrtak utvrdile ispravnost vode, koja je prema rečima direktorke, T.D. , “u granicama normale“, ali je devetoro mališana i ove godine završilo u bolnici.

Nekoliko roditelja sumnja i u trovanje hlorom i bakteriološku neispravnost vode, jer se osetljiva deca posle treninga, osećaju loše. Nadležni na bazenu da će u ponedeljak biti dostupni rezultati bakteriološke analize.

- Zdravlje dece nam je najvažnije, ali dokle sa tim navodnim tehničkim problemima. Svašta se priča, neki roditelji kažu i da vrlo često rezultati ispitivanja vode nisu dobri, a da se to reguliše hlorom, preko noći. Svojim očima sam gledala te rezultate, količina hlorida je često iznad dozvoljenog, a oni nastaju pošto ljudi u dosta slučajeva ne izlaze iz vode do toaleta - kaže jedan Subotičanin za medije, ali nije želeo da se iznese njegovo ime.

 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?