MINISTAR LIČNO OBILAZIO ZDRAVSTVENE USTANOVE: Lončar pozvao građane da sutra dođu na besplatne preventivne preglede (FOTO)

Novosti onlajn

21. 09. 2024. u 10:47

MINISTAR zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Loncar lično je ovog jutra od sedam časova obilazio beogradske zdravstvene ustanove u kojima se sprovodi akcija rešavanja lista čekanja za CT pregled.

МИНИСТАР ЛИЧНО ОБИЛАЗИО ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ: Лончар позвао грађане да сутра дођу на бесплатне превентивне прегледе (ФОТО)

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar je na licu mesta u direktnoj komunikaciji sa građanima kojima su zakazani pregledi želeo da se uveri kako je sve organizovano i da li ima nekih problema.

- Izuzetno sam zadovoljan kako sve funkcioniše. Neki sitniji problemi se rešavaju u hodu i za sada sve protiče u najboljem redu. Tu sam i da pružim podršku svim zdravstvenim radnicima, koji su prepoznali ovaj trenutak i rešenost države da neke stvari koje su godinama potiskivane i ostajale nerelugisane, najzad reši. Hvala im na tome, hvala im na trudu koji ulžu i što su toliko posvćeni kada je u pitanju zdravlje naših građana, rekao je ovom prilikom ministar Lončar, nagalašavajući da je primetno da je današnja akcija mnogo bolje funkcionisala u ustanovama gde su sa svojim zaposlenima bili direktori i glavni rukovodioci tih ustanova.

Foto: Ministarstvo zdravlja

- Posebno bih istakao IKVB Dedinje gde su pored najavljenih CT pregleda, organizovali da se rade koronarografijume, elektrofiziološke procedure i pregledi na magnetnoj rezonanci i samo na taj način će danas da reše 60 pacijenata sa lista čekanja za ove oblasti - podvukao je Lončar.

On je ovom prilikom pozvao građane da iskoriste i akciju besplatnih preventivnih pregleda koja se sutra (nedelja, 22.09.) održava u svim zdravstvenim ustanovama širom Srbije, i da se pregledaju kod gastroenterologa i hematologa, urade tumor markere CEA, CA 19-9, i AFP,  kao i sve ostale analize  koje su najavljene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu