PREDAT DOSIJE ZA EKSPO U PARIZU: Ambasadorka Ana Hrustanović završila proceduru oko domaćinstva Beograda u Međunarodnom birou za izložbe

Ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović predala je generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu Dimitriju Kerkencesu Dosije za priznanje EKSPO 2027. godine.

ПРЕДАТ ДОСИЈЕ ЗА ЕКСПО У ПАРИЗУ: Амбасадорка Ана Хрустановић завршила процедуру око домаћинства Београда у Међународном бироу за изложбе

Foto: Privatna arhiva

Ovim činom Srbija je i formalno završila kandidaturu za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe. Dosije je prethodno početkom septembra svečano u Beogradu Kerkencesu predao prvi potpredsednik Vlade Siniša Mali. Sada je obavaljen i neophodni poslednji proceduralni korak u sedištu Međunarodnog biroa. Dokument predstavlja ključni korak u procesu priprema za ovu prestižnu manifestaciju.

- Imala sam čast da kao ambasador zvanično uručim dosije priznanja za Ekspo 2027 Beograd generalnom sekretaru  BIE. Nakon izlaganja prvog potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog u Beogradu 5. septembra, ovaj čin predstavlja ključni korak napred u kandidaturi Srbije kao domaćina ovog globalnog događaja – istakla je Hrustanovićeva.

Dosije za priznanje sadrži sve neophodne niformacije o pravnim, finansijskim, organizacionim i drugim aspektima izložbe, kao i detalje o učešću zemalja iz celog sveta. Ima osam poglavlja u kojima su objašnjeni planovi za organizaciju izložbe u Beogradu.

- Održali smo produktivan sastanak sa ambasadorkom Srbije Anom Hrustanović koja je danas predala dosije za priznanje izložbe EKSPO 2027. u Beogradu. Radujemo se prilici koju će ova specijalizovana izložba pružiti celom regionu – izjavio je juče generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe Dimitri Kerkences.

U junu prošle godine, generalna skupština Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu najviše glasova dala je projekatu Srbije "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve" kojim je Beograd dobio domaćinstvo Specijalizovane svetske izložbe EKSPO 2027. godine.  

Foto: Privatna arhiva

Kerkences i Hrustanovićeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio