TEMPERATURNI ROLERKOSTER: Od sutra temperatura opet raste, a evo šta nas čeka u narednih pet dana

Novosti online

16. 09. 2024. u 21:17

NAKON ledenog vikenda koji je zahvatio Srbiju, a tokom kog smo imali temperature koje nisu prelazile čak ni 15 stepeni, od sutra će u Srbiji temperatura postepeno rasti.

ТЕМПЕРАТУРНИ РОЛЕРКОСТЕР: Од сутра температура опет расте, а ево шта нас чека у наредних пет дана

Foto: Z. Jovanović Mačak, N. Skenderija, MV, Profimedia

Kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi za narednih 5 dana, sutra će maksimalna dnevna temperatura biti 21 stepen, što je već postepen rast u odnosu na prethodna 3 dana.

RHMZ najavljuje da će minimalne dnevne temperature i dalje biti niske, ali će tokom nedelje postepeno rasti.

Foto: Tanjug

 

Prognoza za narednih 5 dana

Utorak

U utorak će tokom jutra temperatura širom Srbije biti niska i kretaće se do 10 stepeni Celzijusovih.

Ipak, maksimalna dnevna će biti viša u odnosu na prethodne dane i kretaće se od 13 do 23. U Beogradu će biti 21 stepen.

Sreda

Sreda nam donosi dodatno otopljenje, pa čak i u jutarnjim satima.

Minimalna dnevna temperatura kretaće se od 8 do 13 stepeni, dok će se maksimalna kretati od 13 do 23. U Beogradu maksimalna temperatura biće 22 stepena, a vreme će biti promenljivo oblačno.

Foto: Ilustracija/Unsplahs

 

Četvrtak

U četvrtak će minimalna temperatura biti između 9 i 15 stepeni, a maksimalna između 14 i 23. U Beogradu je moguća slaba kiša, a maksimalna temperatura ići će do 23 stepena.

Petak
U petak će biti za stepen hladnije. Minimalna temperatura kretaće se od 9 do 15 stepeni, a maksimalna od 14 do 22. Ponegde su moguće nepogode sa pljuskovima i grmljavinom. U Beogradu do 22 stepena, moguća kiša.

Subota
U subotu će u većini krajeva Srbije biti vedro i sunčano, a temperatura će se kretati do 23 stepena. Toliko će biti i u Beogradu.

Foto: N. Živanović

 

Da li ćemo imati Miholjsko leto

Kako je i ranije meteorolog Ivan Ristić najavljivao, postoji šansa da dođe do Miholjskog leta u oktobru.

Da bismo imali Miholjsko leto treba da dođe do stabilizacije vremena. Meteorolog objašnjava da je Miholjsko leto period od sedam do deset dana kada je suvo i kada je na snazi anticiklonalni tip vremena, uz jutarnje magle, sunce u toku dana, bez padavina i temperaturu između 22 i 27 stepeni Celzijusa.

- Miholjsko leto bi trebalo da nam dođe početkom oktobra, od 5. do 7. oktobra, možda i oko Miholjdana. Ako se bude stabilizovalo vreme i budu ispunjeni uslovi biće i miholjskog leta. Čini se da hoće, inače, retko kada ga nema. Ako temperatura bude 24 ili 25 stepeni i to se isto smatra miholjskim letom. Bilo je naznaka da će toga biti sigurno, ali sada deluje da će i oktobar biti svežiji. Nema jačeg otopljenja, sve se promenilo – poručuje Ristić.

Vraćamo se u normalne septembarske temperature

On je napomenuo da se vraćamo u normalne septembarske temperature koje će se kretati između 20 i 25 stepeni, a počeće i košava.

- Biće manje kiše, prijatnije temperature, ali će vetar malo kvariti taj osećaj. Iz zimskih jakni vratićemo se u dukseve. Mislim da nećemo moći baš u kratke rukave, jer će biti jesenja temperatura - kaže meteorolog Ivan Ristić.

(Blic)

BONUS VIDEO: IZNENADNI PLjUSAK U SMEDEREVU: Po sunčanom danu i tropskih 37 stepeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio