OLUJA VEĆ TUTNJI SRBIJOM: Rashlađenje danas stiže i u ove gradove, biće pljuskova i grmljavine

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 08. 2024. u 11:34

IAKO u Srbiji preovladava tropski toplo vreme, nije u potpunosti stabilno, pa ovog prepodneva u centralnom delu Srbije ima jačeg razvoja konvektivne oblačnosti.

ОЛУЈА ВЕЋ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Расхлађење данас стиже и у ове градове, биће пљускова и грмљавине

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U ovom času u južnom i centralnom delu Šumadije ima jakih pljuskova sa grmljavinom, ali i lokalnih oluja sa vrlo obilnim padavinama, naročito na širem području Trstenika i južnije od Kragujevca.

Ovi grmljavinski sistemi premeštaju se u zapadnoj visinskoj struji dalje prema istoku, pa bi oko podneva mogli da zahvate i veći deo Pomoravlja i da donesu obilnije pljuskove sa grmljavinom širem području Paraćina, Ćuprije i Jagodine.

Lokalno se očekuju grad, jaki gromovi i obilni pljuskovi, a padavine su lokalnog karaktera, tako da nedaleko od jakog pljuska može proći bez kapi kiše, objasnio je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Iako se i danas lokalno očekuju pljuskovi sa grmljavinom, u većini predela biće vedro i vrelo, uz temperature i do 40 stepeni.

Već sada je u većem delu Srbije vrelo, uz trenutne temperature od 30 do 35 °C, u Beogradu je 32 °C. Najvrelije je u Nišu i u Novom Sadu sa 35 °C, a Kragujevac zbog pljuskova u blizini meri 28 °C. Zlatibor meri 28, Sjenica 27 °C, a Kopaonik čak 25 °C.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PROFILISANjE | Kika Milošević: Holivud je ostvarenje sna za svakog umetnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!