UNIQA ekskluzivni sponzor i osiguranje 30. Sarajevo Film Festivala

Promo

09. 08. 2024. u 10:00

SARAJEVO Film Festival ove godine slavi svoje jubilarno, 30. izdanje koje će od 16. do 23. avgusta okupiti brojne umetnike, zvezde i publiku željnu dobrog filma, zabave i druženja.

UNIQA ексклузивни спонзор и осигурање 30. Сарајево Филм Фестивала

Foto: Promo

Iza jednog od najvažnijih filmskih festivala u jugoistočnoj Evropi stoje tri decenije promovisanja interkulturalnog dijaloga i podrške filmskom stvaralaštvu, kulturi i održivosti.

Prepoznavši važnost Festivala u građenju otvorenijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva, UNIQA je prošle godine postala njegov ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje, a ove godine će nastaviti da promoviše zajedničke vrednosti održivosti i kulturne raznolikosti na prostoru jugoistočne Evrope.

- Ponosni smo što smo i ove godine važan deo velikog i poznatog međunarodnog filmskog događaja. Sarajevo Film Festival jedan je od najvažnijih kulturnih događaja u regionu, mesto okupljanja filmskih stvaralaca, ali i prilika za razvoj novih inicijativa za dobrobit zajednice. Zato ima snažnu podršku svih šest UNIQA zemalja u regionu jer nam je prosperitet i razvoj ovog dela Evrope u zajedničkom interesu - rekao je Adel Bahtanović, predsednik UNIQA SEE regiona.

Uz brojne svetske i regionalne filmske zvezde i posetioce iz celog sveta, UNIQA će na Festivalu ugostiti više od 200 partnera iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije koji će moći da uživaju u filmovima okruženi brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima i posebnoj atmosferi koja za vreme Festivala vlada Sarajevom.   

Za sve posetioce i građane Sarajeva, UNIQA će upriličiti i poseban sportski događaj na kojem će biti predstavljene novosti u vezi sa podrškom sportu kroz aktivnosti UNIQA SEE FUTURE Fondacije koja deluje na području celog regiona. U fokusu rada Fondacije, osim podržavanja mladih i perspektivnih sportista, biće takođe projekti koji unapređuju i razvijaju filmsku umetnost.  

UNIQA je ostala verna i zelenoj inicijativi Festivala pa će i ove godine obezbediti određenu količinu vaučera za besplatno korišćenje trotineta i električnih bicikala, koji se mogu koristiti za prevoz između festivalskih lokacija. Takođe, radi smanjenja automobilskog saobraćaja tokom trajanja Festivala, UNIQA je omogućila besplatni gradski prevoz u noćnim terminima.

Misija UNIQA osiguranja se zasniva na pomoći klijentima da ostvare duži, bolji i sigurniji život, a jedna od najvažnijih vrednosti koja iz toga proizlazi je upravo odgovornost prema zajednici. UNIQA i Festival nastaviće zajedničke aktivnosti usmerene na snažnu podršku filmu i zajednici, i promociji zajedničkih vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio