Prednosti rolo zavesa u modernom enterijeru

Novosti online

15. 07. 2024. u 17:53

Rolo zavese su vrsta vertikalnih zavesa za prozore koji su napravljeni najčešće od sintetičkih tkanina ali i od drugih materijala. Ime su dobili zbog svog načina funkcionisanja. One funkcionišu tako što se zavesa obmotava oko valjka ili cevnog mehanizma kada se podiže, odnosno odmotava kada se spušta.

Предности роло завеса у модерном ентеријеру

pexels.com

One su dizajnirane tako da se lako podižu i spuštaju uz pomoć ručnog lančića ili motornog mehanizma. Rolo zavese odlikuje velika jednostavnost, funkcionalnost i praktičnost. Ako tražimo estetiku u prostoriji, rolo zavese su takođe odlično rešenje. Svojim modernim izgledom uklopiće se u bilo kakav privatni enterijer ili poslovni prostor.

One dolaze u svim bojama i dezenima i zbog toga će se takođe lako uklopiti u bilo koju boju zida, nameštaja ili slično. Kakav god stil da preferiramo one su odlično rešenje za bilo koju vrstu enterijera. Kada kupujemo zavese uvek prvo pomislimo na njihovu osnovnu svrhu. To je naravno zaštita od sunca i kontrola svetlosti u sobi.

Rolo zavese su najbolje rešenje za tu namenu. Možemo vrlo lako da kontrolišemo količinu svetlosti koja ulazi u sobu jednostavnim i brzim pokretom. Ako hoćemo potpunu privatnost to će nam rolo zavese takođe obezbediti. 

Potpuna privatnost i energetska ušteda sa rolo zavesama

Svaki čovek hoće da deo svoga dana provede u miru i privatnosti. Činjenica da je takav momenat potreban svima nama. Uz pomoć rolo zavesa, željena privatnost će sigurno biti zadovoljena. One se prave po tačnim merama i mogu da zadovolje dimenzije bilo kog prozora. To znači da možemo očekivati potpunu privatnost jer će moći da prekriju površinu celog prozora.

Tako da ukoliko tražite privatnost ova vrsta zavesa će biti odlično rešenje. Uz pomoć ovih rolo zavesa možemo i uštedeti energiju tokom letnjih i zimskih dana. Sigurno da je upotreba klima uređaja dosta učestalija tokom letnjeg perioda i teško je prilagoditi se visokim, odnosno niskim temperaturama.

Tu dolazimo do još jedne prednosti rolo zavesa koja može pozitivno uticati na naš život. One zapravo predstavljaju odličan termoizolator za Vaš prostor. One dosta pomažu u očuvanju temperature u prostorijama. Leti će blokirati ulazak toplog vazduha, odnosno neutralisati izlazak toplog vazduha zimi. To će gotovo sigurno smanjiti upotrebu klime i ostalih elektronskih uređaja za regulisanja temperature.


Koje su prednosti rolo zavesa za vaš enterijer

Još jedna od mnogih prednosti rolo zavesa je ta što su one jako jednostavne za upotrebu i održavanje. Rolo zavese su napravljene tako da se jako jednostavno uz pomoć ručnog ili motornog mehanizma sa daljinskim upravljačem spuštaju i podižu. Jednostavnost u njihovom održavanju je takođe veoma zahvalna. Kvalitet je nešto što opisuje naše rolo zavese i da bismo ih dobro održavali dovoljno je samo da ih prebriśemo sa vremena na vreme suvom i vlažnom krpom.

Boja rolo zavesa može biti bitna odluka kada želimo da ih odaberemo. Najvažniji je efekat koji želimo da postignemo, a to su estetski i funkcionalni. Ukoliko uzmemo tamnije zavese možemo očekivati da se izdvoje u enterijeru. Ukoliko želimo svetlije boje od njih možemo očekivati da se savršeno uklope uz otvoreni enterijer sa svetlijim tonovima.  

Njihova jednostavna instalacija, upotreba i održavanje čine ih praktičnim izborom za svaki moderni dom ili poslovni prostor. Naš tim dizajnera Vam je uvek na raspolaganju ukoliko imate bilo kakvih dilema oko opremanja Vašeg enterijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)