VRELINA NE POPUŠTA: Vreme danas nemilosrdno

Novosti online

16. 07. 2024. u 01:00

VREME u Srbiji danas pretežno sunčano i toplo sa temperaturama od 16 do 40 stepeni, dok je pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom moguća ponegde u zapadnoj polovini zemlje, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

ВРЕЛИНА НЕ ПОПУШТА: Време данас немилосрдно

Foto: D. Milovanović

Duvaće slab do umeren vetar, u košavskom području i jak, jugoistočni i istočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac.

Vreme u Beogradu

U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo, sa umerenim vetrom i temperaturama od 23 do 40 stepeni.

Prognoza vremena za narednih sedam dana

Istovremeno, RHMZ upozorava na veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, koji se nastavlja i u prvoj polovini ove sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

Pad temperature, navodi se, očekuje se tek od subote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!