OTAC NE ZNA GDE DA KOPA RAKU: Meštani Male Vrbice ne žele da se Salahudin sahrani na lokalnom groblju

VN

10. 07. 2024. u 21:29

TELO vehabije Miloša Žujovića (25), koji je ispred izraelske ambasade u Beogradu teško samostrelom ranio žandarma Miloša Jevremovića (34), još niko nije preuzeo, ali je njegov otac Zoran juče rekao da on će ipak sahraniti sina.

ОТАЦ НЕ ЗНА ГДЕ ДА КОПА РАКУ: Мештани Мале Врбице не желе да се Салахудин сахрани на локалном гробљу

Foto: D. Milovanović

Posmrtni ostaci Žujovića, koji je preuzeo versko ime Salahudin, a koji je ubijen 29. juna kada je iz samostrela ranio pripadnika Žandarmerije još je u kapeli. To je juče potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

- Do danas se niko nije javio sa željom da ga sahrani - rekao je Dačić.

Iako je odmah nakon što je saznao da je njegov sin izvršio teroristički napad ispred Ambasade Izraela u Beogradu rekao da su mu vehabije uzele sina, pa da ga oni i sahrane, Zoran Žujović se ipak predomislio.

- Počeo sam da kopam grobnicu. Šta ću. Ja ću ga sahraniti. Nema ko drugi - ispričao je Zoran.

Foto: D. Milovanović

Protiv njegove namere, međutim, pobunilo se selo. U Maloj Vrbici kraj Mladenovca ne žele da vehabija bude sahranjen na lokalnom groblju. Sad je pitanje da li će Zoran i moći tu da ga sahrani.

- Ljudi ne žele da on bude sahranjen ovde, na našem groblju. Najavljuju proteste. Ne znam šta ću i kako će se ovo završiti - ispričao je Zoran i naveo da snahu Besu, inače rodom iz Plava, i unuče od 29. juna nije video.

Miloš koji je pre nekoliko godina prešao u islamsku veru i postao vehabija Zoranu je on sin jedinac.

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/Printskrin

- Niko drugi neće preuzeti njegovo telo. Ne dao Bog ovako nešto nikome - rekao je nesrećni otac. - Drago mi je da se žandarm oporavio i da je on dobro. On je dečko išao da zaradi parče hleba za svoju decu.

Ministar Dačić rekao je juče da su vehabije najveća pretnja upravo za muslimane, odnosno Bošnjake.

- Ja sam nedavno razgovarao i sa mnogim Bošnjacima, muslimanima, mislim da Islamska zajednica isto snosi veliku odgovornost. Mi treba zajedno da radimo na ovome, ovde je reč o očuvanju mira, o borbi za mir i borbi protiv ekstremizma, da se ne dese ponovno neke terorističke akcije - kazao je juče ministar unutrašnjih poslova.

 

VEHABIJA PRETUKAO MUSLIMANA

Ministar Ivica Dačić otkrio je juče da se u noći između utorka i srede dogodio incident kod Novog Pazara, kada je jedan vehabija pretukao muslimana, odnosno Bošnjaka, a po podne je izdato i saopštenje o hapšenju vehabije H. H. (25). Kako je saopšteno novopazarska policija uhapsila je vehabiju H. H. iz ovog grada zbog nasilničkog ponašanja. Kako saznajemo, on se sumnjiči da je, na terasi jednog ugostiteljskog objekta, nekoliko puta udario sugrađanina (47). Po nalogu tužioca, određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)