Uređaj Miksit koji utiče na povećanje energetske efikasnosti nakon ugradnje

Promo

10. 07. 2024. u 13:27

SAVRŠEN način da se uštedi toplotna energija.

Уређај Миксит који утиче на повећање енергетске ефикасности након уградње

Foto Promo

U kompaniji TDM, koja je ovlašćeni distributer Grundfosa u  Srbiji, može se pronaći kompletni proizvodni program ove firme, a između ostalog i najnoviji i najsavremeniji proizvod Grundfos Miksit, koji dovodi do značajnih ušteda toplotne energije i nerasipanja prirodnih resursa nakon ugradnje.

Danas Grunfosova fabrika u Inđiji, zadovoljava najviše standarde energetske efikasnosti u svom proizvodnom pogonu, zbog čega je dobila LEED Gold sertifikat i to zahvaljujući instalaciji Miksita koji je najviše doprineo dobijanju ovog sertifikata.

Foto: Promo

 

- Grundfos Miksit, je optimalno rešenje za hidraulične krugove u poslovnim i stambenim zgradama. Njega koristimo za regulaciju temperature, uz koju povećavamo energetsku efikasnost, tako što u objektima smanjuje potrošnju električne energije i pruža mogućnost krajnjem korisniku da štedi energiju, odnosno reguliše svoj sistem grejanja.- pojašnjava Ivan Zdravković, inženjer prodaje Grundfos CBS Serbia.

Foto: Promo

 

Najbolji primer od koristi, koje se ostvaruju uvođenjem Miksita, može se videti kroz analizu rezultata koje su Grundfosovi inženjeri dobili nakon njegove ugradnje  u fabrici u Inđiji.

Foto: Promo

 

Prilikom proširenja pogona u Inđiji, Miksit je lako integrisan u postojeći BMS (sistem upravljanja zgradom), omogućavajući potpunu kontrolu nad nekoliko parametara unutar samog sistema Miksit uređaja i Grundfos Magna3 ili TPE3 pumpi. 

Foto: Promo

 

Kako su različiti zahtevi u pogledu temperature grejnog medijuma sve prisutniji na jednom objektu  gde imamo kombinaciju podnog, radijatorskog grejanja, fan-koil uređaja i klima komora, tako je Grundfos Miksit sistem hidrauličnog mešnog kruga idealno rešenje za ovakve objekte. Njegov sistem u sebi sadrži sve elemente mešnog kruga - kontroler za regulaciju sistema, sve neophodne temperaturne senzore i senzore protoka, motorni pogon i ventile.

Foto: Promo

 

- Postigli smo da se veliki broj podataka bežično prenosi između Magna3 pumpi i Miksit uređaja do BMS-a, što pruža jedinstveno rešenje nesmetane komunikacije između pumpi i uređaja sa jednog mesta.- naglašava Zdravković. 

Foto: Promo

 

Sada menandžer proizvodnog pogona u fabrici može kontrolisati svaku postavljenu vrednost putem BMS-a kako bi osigurao udobnost za kolege u administritativnim i proizvodnim prostorijama. Pomoću funkcije kalendara i vremenskog programiranja dodatno se može kontrolisati, a uz upozoravajuće funkcije mogu se uštedeti sati u održavanju bilo kog objekta.

Foto: Promo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period