POGLEDAJTE - SPASAVANJE BRODOLOMNIKA IZ SRBIJE TOKOM OLUJE: Hrabra posada grčkog broda izvukla muškarca iz zapenjenog mora (VIDEO

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 07. 2024. u 21:10

DRAMATIČNA akcija spasavanja brodolomnika u kanalu između Mikonosa i Tinosa popodne u ponedeljak, i to pod teškim vremenskim uslovima.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СПАСАВАЊЕ БРОДОЛОМНИКА ИЗ СРБИЈЕ ТОКОМ ОЛУЈЕ: Храбра посада грчког брода извукла мушкарца из запењеног мора (ВИДЕО

Foto: pixabay

Iznenađeni putnici broda Super Express ugledali su brodolomca u crvenom čamcu za spasavanje usred nemirnog mora u području između Tinosa i Mikonosa, javlja Protothema.

Muškarac, srpski državljanin od oko 40 godina, koji je pronađen u moru, bio je sam na deset metara dugom gliseru koji je potonuo. Ipak, uspeo je da pošalje SOS signal ka Lučkoj kapetaniji Mikonosa, koja je obavestila brod Super Express koji je plovio na relaciji Mikonos-Tinos-Rafina.

Kapetan broda zajedno sa posadom preduzeo je odgovarajuće mere (koje nisu bile lake jer su u kanalu između dva ostrva duvali jaki vetrovi od 6-7 bofora) i uspeli su da spasu brodolomca i da ga ukrcaju na brod. Nakon toga, Super Express je krenuo ka luci u Tinosu gde je brodolomac iskrcan i podvrgnut medicinskim pregledima.

Spaseni je dobrog zdravstvenog stanja i prebačen je u luku Rafina.

Muškarac u čamcu za spasavanje je ranije davao signale putnicima broda, koji su snimali scenu svojim mobilnim telefonima.

Brod Super Ekspres je nastavio svoj put ka Rafini.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima