SUZE SENATORA JAROSLAVA : Konferencija u Pragu o NATO agresiji na Srbiju (FOTO)

J. S.

29. 06. 2024. u 18:54

U PRAGU je u petak održan Međunarodni naučni skup posvećen NATO bombardovanju Srbije. Organizator konvencije je Jaroslav Doubrava, senator češkog parlamenta koji je 1999. godine došao u Srbiju i pružio podršku srpskom narodu prkosno stojeći na mostovima koji su bili mete NATO agresora.

СУЗЕ СЕНАТОРА ЈАРОСЛАВА : Конференција у Прагу о НАТО агресији на Србију (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Na  praškom skupu  prikazan je film o posledicama NATO bombardovanja autora Srđana Aleksića, advokata iz Niša. Pored senatora Doubrave na skupu su govorili - Ana Belousova, Miroslav Havlik, Olga Milunović, Srđan Aleksić, Boško Vasiljević, Nebojša Kuzmanović  i još tridesetak  prijatelja  Srbije.

Na  konferenciji je  prezentovana komletna studija štetnih posledica NATO bombardovanja Srbije, koju su uradili srpski  lekari, na čelu sa Dr Danicom Grujičić.

     -Skup u centru Praga, održan je pored Karlovog mosta, u konferencijskoj zgradi Novotneho lavka. Jaroslavu Doubravi sam  poklonio knjige na slovačkom jeziku u izdanju Arhiva Vojvodine u Novom Sadu,  sremsko vino i zastavu Srbije, što ga je ganulo do suza .- kaže direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović.

Jaroslav Doubrava je član stranke Severočeši u Severnoj Bohemiji izabran na izborima za Senat parlamenta Češke Republike 2016. godine (sadašnji mandat do 2022.). On je senator okruga Usti nad Labem od 2010. godine i bivši gradonačelnik Telnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor