REISU-L-ULEMA HALITOVIĆ: IZS najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 06. 2024. u 18:20

ISLAMSKA zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije, saopštio je danas reisu-l-ulema IZS Senad Halitović poručivši da se današnji zločin kosi sa učenjem islama i da predstavlja "delo bezumnog pojedinca".

РЕИСУ-Л-УЛЕМА ХАЛИТОВИЋ: ИЗС најоштрије осуђује напад на припадника жандармерије

Foto: D. Milovanović

-Islam najstrožije zabranjuje bilo kakvu vrstu nasilja prema bilo kome, a život sa aspekta islama predstavlja posebnu svetost koju smo svi dužni štititi i koju ničim ne smemo ugrožavati. Ovakva zlodela kose se sa svim verskim učenjima a posebno sa učenjem islama, naveo je Halitović.

Današnji zločin, kako je naglasio, predstavlja delo bezumnog pojedinca.

-Ranjenom pripadniku žandarmerije želimo brz oporavak i povratak u časnu službu zaštite javnog reda i mira, a svim građanima poručujemo da će rukovodstvo Islamske zajednice Srbije nastaviti svim svojim kapacitetom da deluje u pravcu izgradnje zdravih i tradicionalno dobrih prijateljskih medjukonfesionalnih odnosa i očuvanju mira u Republici Srbiji, saopštila je Informativna služba Islamske zajednice Srbije.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti