I DANAS LETOVI KASNE: Oglasila se Er Srbija - predstoje izazovi u odvijanju avio-saobraćaja

Novosti online

27. 06. 2024. u 13:30

Posle jučerašnje duge zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu od čak tri sata, do koje je došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova, tokom današnjeg dana (četvrtak, 27. jun 2024. godine) očekuje se postepena stabilizacija odvijanja putničkog avio-saobraćaja iz Beograda, saopštila je Er Srbija.

И ДАНАС ЛЕТОВИ КАСНЕ: Огласила се Ер Србија - предстоје изазови у одвијању авио-саобраћаја

Foto: D. Milovanović

S obzirom na obim poremećaja do kojeg je došlo juče na beogradskom aerodromu, u jutarnjem talasu došlo je do faznih odstupanja od planiranog reda letenja. Zavisno od današnjih vremenskih uslova, moguća su dalja pojedinačna odstupanja od reda letenja.

U narednim nedeljama značajni izazovi u odvijanju avio-saobraćaja

Zbog ekstremnih vremenskih uslova širom Evrope, kao i nezabeleženo visokog obima saobraćaja u letnjoj sezoni, prema procenama stručnjaka, u narednim nedeljama postoji mogućnost značajnih izazova u redovnom odvijanju putničkog avio-saobraćaja. Pomenuti faktori, uz ograničene kapacitete velikog broja aerodroma, kao i česte promene aerodromskih slotova od strane nadležnih tela koja se bave kontrolom vazdušnog prostora širom Evrope, mogu da dovedu do otežanog odvijanja putničkog avio-saobraćaja.

Sve nadležne službe Er Srbije svakodnevno rade da bi se minimizirale posledice odstupanja od reda letenja po putnike, a angažovani su i dodatni kapaciteti za prevoz putnika. Srpska nacionalna avio-kompanija u neprekidnoj je komunikaciji sa svim relevantnim partnerskim kompanijama, telima i organizacijama u cilju održavanja redovnosti saobraćaja.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu