PROTEST PROTIV FESTIVALA "MIRDITA" NA DORĆOLU: "Promovisanje nezavisnog Kosova, dok srpska deca tamo stradaju - neće moći!"

Novosti online

27. 06. 2024. u 11:58

Održavanje festivala "Mirdita" planirano je za danas na Dorćol placu, a povodom tog događaja oglasila se navijačka grupa "Delije Sever" koja poziva na miran protest protiv "manifestacije" koja promoviše nezavisno Kosovo.

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ФЕСТИВАЛА МИРДИТА НА ДОРЋОЛУ: Промовисање независног Косова, док српска деца тамо страдају - неће моћи!

Foto: D. Milovanović

Veliki broj građana već se nalazi ispred Dorćol placa u Dobračinoj ulici. Otvaranje festivala zakazano je za 19.30 časova.

Okupljeni su blokirali prilaznu ulicu, a postavljena je i zastava južne srpske pokrajine Kosova i Metohije na kojoj piše "Nema predaje".

Kako sa lica mesta prenosi reporter "Novosti", za sada sve protiče mirno i bez incidenata.

Navijači Crvene zvezde su objavili na svom Telegram nalogu poruku u kojoj ističu da lokaciju neće napuštati sve dok ne budu uvereni da se događaj neće održati.

"Srbijo, dobar dan! Na Dorćol placu danas će pokušati da održe "festival" Mirdita koji promoviše nezavisno Kosovo. Došli smo da na miran način ne dozvolimo da se isti održi u srpskoj prestonici. Ovde ćemo stajati čitavog dana dok ne budemo sigurni da se ova "manifestacija" neće održati" istaknuto je u objavi pomenute navijačke grupe.

Foto: D. Milovanović

Tekst potpisa

Takođe su uputili i javni poziv svim građanima da ih podrže svojim dolaskom.


"Pozivamo sve da se pridruže mirnom protestu u Dobračinoj ulici ispred Dorćol placa. Dok srpska deca stradaju na Kosovu i Metohiji, da li srpska prestonica treba da promoviše nezavisno Kosovo? Neće moći".

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD