SARADNJA SAD I SRBIJE: Ekspertski tim Nacionalne garde Ohaja u poseti Vojsci Srbije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 06. 2024. u 17:22

EKSPERTSKI tim Nacionalne garde Ohaja boravio je u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije radi razmene iskustava i realizacije obuke u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

САРАДЊА САД И СРБИЈЕ: Експертски тим Националне гарде Охаја у посети Војсци Србије

Foto Tanjug

Tokom posete, održan je seminar za pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalnih jedinica Vojske Srbije o upravljanju rizicima prilikom izvođenja vazduhoplovnih operacija na taktičkom i operativnom nivou.

Akcenat je bio na temama u vezi sa prevencijom ugrožavanja bezbednosti letenja u kombinovanim operacijama avijacije i specijalnih snaga, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Foto Tanjug

U okviru aktivnosti, avioni Vojske Srbije "mig-29" izvršili su presretanje američkog transportnog vazduholova KC-135R prilikom njegovog preleta do vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, gde su gosti iz Ohaja boravili radi realizacije seminara.

Foto Tanjug

Ova aktivnost predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, a njen značaj se ogleda u daljem unapređenju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Vojske Srbije i jačanju ukupnih vojno-vojnih odnosa Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu