METEOALARM UPALJEN ZA CELU SRBIJU: Grmljavinske nepogode i danas, evo gde će biti najgore

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

23. 06. 2024. u 09:20

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod upozorava na grmljavinske nepogode koje danas prete Srbiji.

МЕТЕОАЛАРМ УПАЉЕН ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Грмљавинске непогоде и данас, ево где ће бити најгоре

Foto: Tanjug

Naime, kako navode došao je kraj toplotnog talasa, tako da će danas maksimalna temperatura od 30 do 36 °S, a sledeće sedmice od 28 do 34 °S.

Upozorenje za grmljavinske nepogode

Prema upozorenjeu RHMZ, u poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

- Danas se nepogode očekuju u većini regiona u zemlji, a sutra (24.06.) će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navode iz zavoda.

Upozorenje i za prestonicu

U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, pojasnili su iz RHMZ.

Cela Srbija "u narandžastom"

Kako se može videti na karti, sve regije su pod narandžastim upozorenjem. Podsećamo, narandžasti meteoalarm ukazuje na opasno vreme.

Foto: Printskrin

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024